Stockholm, orasul regal

Stockholm, capitala Suediei, este plina cu situri istorice și atracții, dar se îmbină perfect într-o lume modernă. În timpul vizitei mele, am dat un tur prin oras si am gasit un contrast interesant de vechi si nou. Dar fostele situri istorice ale orașului au fost cele care mi-au captat într-adevăr atenția.
1. Orașul vechi

Gamla Stan, sau Old Town: cel mai mare oras medieval si cel mai bine conservat din Europa, Gamla Stan conține o bogăție de strazi înguste, pietruite, pline cu magazine interesante, cafenele mici, galerii de artă și multe altele. Aș putea petrece ore de mers pe jos de-a lungul lor, doar pentru a admira arhitectura zonei și ambianța. Cu toate acestea, Gamla Stan, de asemenea, este casa pentru mai multe repere suedeze, inclusiv catedrala orașului, Storkyrkan.

 

Stockholm, orasul regal

 

2. Palatul regal

Resedinta oficiala a regelui și reginei Suediei, Palatul Regal se afla în Gamla Stan. Aici, vizitatorii pot capta o bucatica din modul în care monarhii traiau. În apartamentele regale puteți vedea unele dintre cele mai vechi interioare rămase din anii 1690. La Trezorerie, puteți admira o colectie de coroane, săbii, sceptre utilizate de către familia regală pentru funcții speciale. E ca un muzeu viu.

 

Stockholm, orasul regal

 

3. Primăria
Compusa din mai mult de 8 milioane de cărămizi, Primăria a fost deschisa în 1923, după 12 de ani de construcție. Astazi, aceasta este casa prestigiosului banchet Nobel în fiecare an. Imaginați-vă ca va plimbati la aceleași etaje unde au stat oamenii care primesc premii Nobel an după an. In Sala Albastră a clădirii, este organizat banchetul si mi-am imaginat sala mare plină de demnitari, oameni de știință. De remarcat  ca sala contine mozaicuri care ilustrează scene din istoria suedeză.

 

Stockholm, orasul regal

 

4. Muzeul Vasa
Pregătiți-vă să fiti intrigat cand veti invata despre nava de razboi Vasa, care s-a scufundat în timpul călătoriei la Stockholm în anul 1628. Când am auzit prima dată această poveste, am fost amuzata că o astfel  se scufunda pentru prima dată afară. Cu toate acestea, după ce am văzut nava reală, mi-am dat seama de ce a fost sortită eșecului. E destul de fascinant să te plimbi în jurul ei si sa vezi cât de masivă este. Dar ceea ce am găsit mai fascinant a fost localizat în josul muzeului: “Cei de la Vasa.” Aceasta expozitie este despre oamenii de la bordul navei Vasa. Aceasta include schelete ale unor persoane găsite cu nava, împreună cu recreatii ale modului în care aceste persoane ar fi putut arata. E destul de captivantă și un pic stranie, dar în același timp, valoroasa.

 

Stockholm, orasul regal

 

5. Skansen
Destinație turistică populara a Suediei , Skansen este un original muzeu în aer liber. Fondat în 1891, acest punct de atractie unic arata viața în Suedia de la începuturile sale. De exemplu, vizitatorii pot explora o vastă colecție de clădiri, reprezentând toate aspectele vieții suedeze, cum ar fi casa unui fermier local și un conac din secolul 18 . În plus, ghiduri si experți sunt disponibili pentru a furniza informatii cu privire la persoanele care au trait si muncit in secolele trecute. Mai mult, puteți admira o varietate de animale scandinave, inclusiv râși, jderi și multe altele.

 

Stockholm, orasul regal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *