Timpul petrecut cu cei dragi iti prelungeste viata

Sa petreci timp de calitate cu cei dragi este unul dintre cele mai bune moduri de a reduce factorul de stres din viața ta. In zilele noastre, oamenii sunt atât de ocupati cu viața lor, că au cu greu timp să se bucure de momente prețioase cu membrii familiei lor sau cu prietenii. Cu toate acestea, dacă doriții să trăiti o viață sănătoasă și fericită, atunci trebuie să va faceti timp pentru cei dragi. Cercetările au arătat că cateva momente cu cei apropiați și dragi în mare măsură contribuie atât la sanatatea emoțională, precum și la bunăstarea fizică a unui individ. Acum, motivele menționate mai jos vă vor ajuta să înțelegeți de ce timpul oferit celor dragi este atât de important pentru sănătate.

Prelungește viața

Un nou studiu sugereaza ca sa devii mama, poate reduce riscul de deces precoce. Acesta a fost publicat în “Jurnalul de Epidemiologie si Sanatate “, care arata ca rata de deces prematur din cauza diferitelor boli, cum ar fi cancerul, bolile sistemului circulator și a accidentelor vasculare în rândul femeilor care nu au dat naștere unui copil este de 4 ori mai mare decat a celor care au dat naștere unui copil. De asemenea, barbatii care devin părinți, fie biologic sau prin adopție au risc redus de deces precoce în comparație cu cei care nu au copii.

Reduce singuratatea

Un studiu realizat de cercetatorii de la Brigham Young University, sugereaza ca a avea o soră este benefic pentru bunastarea mentală. Potrivit constatărilor studiului,a creste cu o sora face oamenii mai optimisti, independenti și mai echilibrati . Mai exact, cercetatorii au descoperit ca avea o soră poate alunga sentimentele de teamă, vinovăție și singurătate. Persoanele cu surori se dovedesc a fi mai bune in confruntarea cu diverse probleme și sunt foarte motivate în comparație cu cei care au doar frați. Mai mult decât atât, ei au, de asemenea, mai mulți prieteni și o viață socială mai bună.

 

Timpul petrecut cu cei dragi iti prelungeste viata

Rețelele sociale mari sunt bune pentru sanatatea ta

A nu avea o viață socială este la fel de periculos pentru sănătate ca și alți factori de risc cum ar fi fumatul, obezitatea sau lipsa de exercitii. Există o serie de studii care sugerează că legăturile sociale puternice sunt direct asociate cu sanatatea individului si longevitate. Un studiu realizat de cercetatorii de la Brigham Young University și Universitatea din Carolina de Nord, afirmă că oamenii care au o viață sănătoasă socială au cu cincizeci la sută risc redus de deces pe o anumita perioada de timp, comparativ cu cei care au mai puține legături sociale. Persoanele cu legături sociale puternice sunt, în general, mult mai active și mai putin stresate.

Tatii influențează activitatea sexuală a adolescentilor

Este o realitate faptul că comportamentul unui tată ajută la modelarea comportamentului sexual al copiilor adolescenți. Un tată care vorbește deschis despre sex și transmite opiniile sale cu privire la sex are o influență puternică asupra activitatii sexuale a copiilor. Prin urmare, adolescentii care împărtășesc o legătură puternică cu părinții lor sunt mai puțin probabil să se complacă în activități riscante și nesigure sexuale. De exemplu, adolescentii ar aștepta mai mult pentru a începe viata sexuala atunci când stiu că tații lor nu sunt de acord cu asta.

Timpul petrecut cu cei dragi iti prelungeste viata

Prietenii și familia fac diferenta in obiceiurile tale sanatoase

Prietenii și familia joacă un rol foarte important în stilul tău de viață. Ei fac o mare diferenta in stilul de viață sănătos general. Modul de fi a membrilor familiei sau prietenilor apropiați poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră. Un studiu din 2007 publicat in New England Journal of Medicine prevede că, atunci un prieten apropiat castiga in greutate, șansele sunt mari sa te ingrasi,. În mod similar, cercetatorii au descoperit acelasi efect pentru pierderea în greutate. De exemplu, în cazul în care prietena are un plan de dieta nou, atunci sunteți, de asemenea, susceptibila de a urma același regim alimentar.

Discutiile cu mama reduc stresul

Cel mai simplu mod de a reduce stresul este de a vorbi pur și simplu cu mama. Recent, un nou studiu, in Evolutia si comportamentul uman, a constatat că, chiar și o convorbire telefonică cu mama poate reduce considerabil nivelul de cortizol (un hormon de stres conex ) și să ridice nivelul de oxycontin (un hormon legat de placere). De fapt, având o conversație telefonică cu mama ta, vei obtine acelasi efect calmant ca o îmbrățișare . Deci, indiferent de cât de ocupat ești, fa-ti ceva timp si sun-o pe mama ta, sa-i împărtășești sentimentele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *