Dubai, vise si realitati

Privind Dubaiul de astăzi este greu să-ţi imaginezi că abia cu 60 de ani în urmă acesta era doar un mic sat pescăresc , cu o populaţie de aproximativ 6000 de locuitori . Descoperirea resurselor de petrol pe la jumătatea anilor 60  a determinat schimbarea şi transformarea vechiului sat pescăresc în oraşul sofisticat şi modern de astazi . Oricum, criza financiară , care a pus stăpânire pe toate pieţele financiare ale lumii a lovit Dubaiul din plin aşa că emiratul a avut nevoie să fie salvat de fratele său mai bogat Abu Dhabi . Când perioada de avânt în construcţii a atins punctul culminant, se estima că una din fiecare cinci macarale din lume lucra in Dubai.

În ciuda momentelor de decădere prin care a trecut de-a lungul timpului , Dubaiul continuă să atragă milioane de vizitatori în fiecare an , majoritatea dintre aceştia veniţi pentru a experimenta cumpărăturile la clasă mondială .Totuşi sunt şi multe alte atracţii interesante de văzut , reprezentând atât trecutul cât şi prezentul oraşului Dubai .

Jumeirah Mosque (Moscheea Jumeirah ):
Este o moschee construită în stilul fatimid, ce capătă un aer dramatic la căderea nopţii atunci când reflectoarele din jurul său se aprind . Cei care nu aparţin religiei musulmane au acces în interiorul moscheei doar dacă fac parte dintr-un grup ce participă la un tur organizat de un ghid .

 

Dubai, vise si realitati

 
Bastakiya:Un district situat în zona vechiului Dubai , ce conţine clădiri construite în tradiţionalul stil arăbesc .
Burj al -Arab (Turnul Arabilor):
Numit neoficial singurul hotel de şapte stele din lume , forma de scoică a acestuia l-a facut să devină într-un timp relativ scurt cea mai cunoscută clădire a Dubaiului . Cu un preţ de cazare de persoană mai mare de 1800 de mii de $ pe noapte , este unul dintre cele mai costisitoare hoteluri din Dubai şi chiar din întreaga lume . Din fericire nu trebuie să stai în hotel pentru ai putea aprecia geniul arhitectural . Turisti proveniţi din hotelurile învecinate pot să-l viziteze pentru a lua masa în unul dintre restaurantele sale , dar rezervarea trebuie făcută cu câteva zile înainte .

 

Dubai, vise si realitati

 
Burj Khalifa (Turnul Khalifa) :
Cu o înaltime mai mare de 800 de metri , turnul recent terminat , Burj Khalifa , este de departe cea mai înaltă construcţie din lume realizată de mâna omului. Platforma de observaţie are aproximativ doar jumătate din lungimea clădirii.

 

Dubai, vise si realitati
Calatorii cu balonul cu aer cald deasupra desertului :
Vei avea ocazia sa te bucuri de privelişti spectaculoase ale dunelor de nisip . Pentru a evita soarele şi temperaturile ridicate , călătoriile sunt cel mai bine sa fie planificate să aibă loc dimineaţa devreme sau seara târziu .
În general cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita oraşul Dubai , se întinde din luna octombrie şi până în luna aprilie , când vremea  călduroasă inca este totuşi mai blândă decât în restul anului .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *