Incaruntirea prematura

Spre deosebire de generațiile anterioare , in zilele noastre multa lume sufera de incaruntirea prematura a părului pe scară largă. De asemenea, cercetatorii spun ca aceasta ar putea deveni mai severa si frecventa, în viitor, în cazul în care măsurile de precauție adecvate nu sunt luate.

Boom-ul IT s-a reflectat asupra tinerei generații, cu mai mult stres, mai multe ore de lucru și mai puțin timp de odihnă. Astfel, motivul cel mai frecvent pentru incaruntire este dieta, stresul si somnul necorespunzător. Acest lucru duce la lipsa de vitamine si minerale esentiale in corpul uman. De asemenea, ereditatea pare a fi un motiv comun pentru această albire prematură a parului.

Top 10 cauze ale incaruntirii premature
10. Dieta

Într-o epocă a fast-food-ului, nu e de mirare că dietele noastre sunt in lista de motive pentru care incaruntim. Cercetatorii au sugerat recent ca o dieta hranitoare, cu continut ridicat în aminoacizi și calciu poate contribui la promovarea melanogenezei, care produce melanina, necesară pentru a menține firele de par saturate cu culoare.

 

Incaruntirea prematura

 

9. Vitiligo

Vitiligo este o afectiune in care parul si pielea isi pierd pigmentarea de la o scădere a producției de melanină derivate din aminoacidul tirozină, care este responsabil pentru pigmentare. Atunci când producția de melanină scade sau se oprește complet, acest lucru provoacă pierderea pigmentarii, care îi conferă parului culoarea sa naturală. Ca urmare, foliculii de par care cresc dupa moartea melaninei nu au nici o culoare, astfel aspectul său devine cenușiu.

8. Lipsa de vitamina B12 și / sau acid folic

Cercetatorii de la Departamentul de Dermatologie din Suedia au realizat recent un studiu în care participanții care suferă de vitiligo au crescut consumul de acid folic si vitamina B12 prin dieta lor si suplimente orale. Cercetatorii au fost uimiți să vadă re-pigmentarea părului carunt la 64% dintre pacienți.

7. Fumatul

În plus față de creșterea riscurilor de a contracta boli mortale, cum ar fi cancerul, bolile de inima si insuficienta renala, fumatul poate provoca, de asemenea, incaruntire prematura. Un studiu din anul 1997 realizat de cercetatori din Anglia, a descoperit ca fumatorii au fost de până la patru ori mai susceptibili de a avea parul carunt decat non fumatorii.

 

Incaruntirea prematura

 

6. Utilizarea de produse de albire a dintilor

Un zambet mai alb va poate costa mai mult decât prețul unei paste de dinti, va poate costa, de asemenea, culoarea parului. Oamenii de stiinta au constatat ca o crestere a nivelului de peroxid de hidrogen în corp provoacă moartea melanocitelor prin dezactivarea enzimelor direct responsabile pentru conservarea culorii parului. Un studiu a arătat că, chiar și cea mai mică doză de peroxid de hidrogen poate începe cu moartea melanocitelor și ca peroxidul de hidrogen este ingredientul principal în cele mai multe produse de albire a dintilor, astfel, zambetul tau nu va fi singurul care devine alb.

5. Poluarea mediului

Știi că pielea ta este predispusa la deteriorare datorită radicalilor liberi din poluarea mediului. Dar știai că culoarea parului tau este expusa la risc? Acesti radicali moleculari liberi se leaga de celulele noastre sănătoase si pot provoca daune celulare care influențează în mod inevitabil producția de melanină de care avem nevoie pentru a menține părul sănătos, puternic și pigmentat.

4. Predispoziția genetică

Desigur, incaruntirea poate avea cauze genetice. Dacă părinții tăi sau bunicii au început sa incarunteasca la o anumită vârstă, atunci poti paria că ti se va intampla la fel. Cercetatorii de la Universitatea din Alabama-Birmingham Health System au confirmat recent rolul geneticii din spatele parului grizonat, precizând că, moștenirea genetica determină nu numai culoarea parului, dar, de asemenea, atunci când incepe incaruntirea.

 

Incaruntirea prematura

 

3. Ingrijirea părului

Peroxidul de hidrogen nu se afla doar în paste de dintii pentru albire, ci în mod ironic, și în produsele de îngrijire a părului. Cei mai mari infractori includ coloranții pentru păr, șampoane și balsamuri. Inainte de a cumpara o vopsea de par, verifica nivelul de peroxid de hidrogen pe care il conține;

2. Stil de viață stersant

Mai bine fa din yoga o prioritate: cercetatorii au aratat ca un nivel ridicat de stres contribuie în mod direct la incaruntirea prematură a parului. Nivelurile de stres solicită o creștere în corpul nostru, ca producție de peroxid de hidrogen, H2O2 în exces, apoi se acumulează în interiorul foliculilor de par, cauzând astfel incaruntirea.

1. Vârsta

Și câștigătorul este … VARSTA! Nu, nu e nici o cale sa o combatem, deoarece in corpul nostru, productia de enzime și aminoacizi începe să încetinească, iar procesul de imbatranire va duce în cele din urmă la incaruntirea parului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *