5 vise comune si ce inseamna ele

Ființele umane au încercat mereu sa descifreze sensul de visele lor, probabil, atâta timp cât omenirea a existat. Necesitatea de a da sens vieții noastre este la fel de umana ca visarea și visarea reprezintă o parte importantă din viața noastră – o facem în fiecare noapte! Unele dintre cele mai timpurii incercari de a interpreta visele sunt înregistrate in Babilonul antic, Grecia și Egipt. În aceste societăți antice, visele au fost considerate o comunicare cu sacrul divin, care ar putea oferi semne.

Mii de ani mai târziu, psihologi, cum ar fi Sigmund Freud și Carl Jung au interpretat visele bazate pe teoria că sunt o reprezentare a temerilor noastre inconștiente și dorințelor. Unii oameni de stiinta moderni care au abordat subiectul interpretării viselor susțin că visele există pentru a ajuta supraviețuirea noastră. Cercetatorii sustin ca aceste vise acționeaza ca “repetitie de amenințare”, în care ne putem confrunta cu amenințări primare, cum ar fi amenințările la viața noastră sau de statut, astfel încât să putem face față mai bine acestor provocări în viața reală. Citiți acest  material pentru a descoperi sensuri ale viselor cele mai comune, astfel cum sunt definite de experții de top. Țineți minte că interpretarea viselor este destul de subiectiva, experții pot interpreta același vis în moduri diferite.

1. Păianjenii
Stim ca păianjeni țes  pânze complicate pentru a prinde prada, astfel, cine visează păianjeni poate indica faptul că este manipulat de o situație sau o persoană, în conformitate cu Cynthia Richmond, un terapeut comportamental și expert în vise, care a aparut la Oprah. În cazul în care este paianjen otrăvitor, acest lucru poate însemna că cel care viseaza este preocupat de o forță, spune Richmond. Cu toate acestea, în cazul în care cineva caruia ii este frică de păianjeni viseaza, visul are o semnificație diferită: el / ea are nevoie pentru a se împăca cu această fobie și a o depăși. Visând gandaci în general, pot reprezenta, de asemenea, ceva care ne “deranjează” sau de care suntem speriati.

 

5 vise comune si ce inseamna ele

 

2. Ca ne urmareste cineva
Fiind urmărit într-un vis este de obicei mintea subconștientă care vă spune că evitati o emotie dureroasa sau înspăimântătoare, o persoană sau o problemă, în funcție de Richard Nicoletti,  un psihoterapeut la Institutul Jung. Spune Nicoletti, cand esti urmarit în vise de asemenea, contextul este important, de exemplu, cine sau ce vă urmărește. Lauri Loewenberg, autor al Deci, ce ai visat azi-noapte? spune că trebuie să te confrunti cu situația amenințătoare în viața reală, în scopul de a opri astfel de vise.

 

5 vise comune si ce inseamna ele

 

3. Ca suntem goi în public
Un vis foarte frecvent, care reprezintă ca ne simțim vulnerabili sau expusi. Potrivit lui Keith Stevens, autorul Dreamer and the beast – fiind gol în public te pune la un dezavantaj – nu ai unde să te ascunzi, de exemplu si esti total dezarmat. Astfel de vise furnizează beneficii de stimulare a instinctului să nu te lași în poziții dezavantajoase. Într-un sens mai figurativ, visând nuditate in public ar putea reprezenta ca te expui din punct de vedere emotional, de exemplu, dezvăluind un secret potențial dăunător cu caracter personal.

 

5 vise comune si ce inseamna ele

 

4. Pierderea dintilor
Din punct de vedere evolutiv, dintii sunt importanti pentru supraviețuire (avem nevoie de ei să mancam) și reproducere (avem nevoie de un set decent de dinti pentru a atrage un partener bun). În consecință, daca visam ca pierdem dintii inseamna instinctele pentru a ne proteja si aspectul nostru, spune Keith Stevens. La un nivel mai simbolic, dintii reprezinta cât de puternici suntem și cata încredere simțim. Prin urmare, pierderea dintilor intr-un vis ar putea reprezenta o situație de viață, in care ni se erodează încrederea.

 

5 vise comune si ce inseamna ele

 

5. Cădere
Este un mit faptul că vom muri în viața reală, dacă visam despre căderea și lovirea de sol. Cu toate acestea, o “cadere” in vis ar putea însemna ca lucrurile in viata noastra nu merg prea bine. Lauri Loewenberg interpretează acest tip de vis ca subconstientul tau trimite un steag rosu ca ceva in viata ta se mișcă rapid în direcția greșită. Acest lucru ar putea fi relatia ta, cariera, finanțele sau altceva. Aceste vise sunt, de asemenea, frecvente in randul persoanelor cu depresie, spune Loewenberg. O interpretare literală este ca visul activeaza instinctul de supraviețuire pentru a ne abtine de la înălțimi.

 

5 vise comune si ce inseamna ele

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *