Valle de la Luna, iti taie respiratia!

Parcul Naţional Talampaya este unul dintre multele parcuri naționale ale Argentinei , el poate fi găsit în provincia La Rioja . Acest parc naţional face parte din Patrimoniul Mondial acoperind o suprafață de mai mult de 2.000 de km pătrați . Ar trebui remarcat faptul că parcul poate fi explorat doar ca parte a unui tur ghidat , acest lucru se poate face pe jos, cu bicicleta de munte sau într-un 4 × 4 . Dacă alegeți să luați vehiculul dumneavoastră va trebui în continuare să fiţi însoțiƫi de un ghid . Parcul este deschis pe tot parcursul anului , cei mai mulţi oameni vizitându-l dimineața deoarece după – amiaza este foarte cald.

 

 Valle de la Luna, iti taie respiratia!

Acesta poate fi găsit între Cerro los Colorados şi Sierra de Sanagasta . Aici poƫi hoinări de-a lungul albiei uscate a râului Talapaya şi poţi vedea locuri unde au fost descoperite fosile de dinozauri. Merită deasemenea explorate cheile naturale ale parcului şi multitudinea de situri de pe teritoriul acestuia , unde poţi vedea modul în care trăiau populaţiile indigene străvechi . La Puerta de Talapaya şi Los Pizarrones sunt cele mai bune situri pentru acest lucru .

 

Valle de la Luna, iti taie respiratia!

Alternativ puteƫi merge sa vedeƫi Valea Lunii situată în interiorul Parcului Provincial Ischigualasto . Valea a fost denumită aşa datorită peisajului şi reprezintă o privire asupra modului cum viaƫa obişnuia să fie . Veƫi avea nevoie de un ghid şi pentru această secƫiune a parcului , care vă va învăƫa că regiunea era în trecut acoperită de un mare lac , lucru ce poate fi surprinzator , deoarece în prezent în aceeaşi regiune este doar deşert . Una dintre principalele atracƫii ale parcului este Câmpul Bowling „Bowling Field” unde există un numar mare de sfere realizate dinntr-un material asemanator solului . Nimeni nu este sigur de provenienţa acestor sfere , iar atingerea lor nu este permisă, dar le puteţi privi de la distanţă .
Este important să opriţi la centrul de interpretare , unde puteţi afla mai multe despre istoria regiunii şi unde puteţi vedea cateva dintre fosilele de dinozaur descoperite în acest loc . În timp ce parcurgeţi parcul nu uitaţi să vă aţintiţi privirea asupra câtorva reprezentanţi ai vieţii salbatice , ce şi-au facut casa în acest loc . Printre altele, sunt prezente vulpile gri şi o multime de specii de pasări indigene printre care se numară şi păsările canastero.

 

Valle de la Luna, iti taie respiratia!

Pentru a ajunge la parc trebuie să o luaţi pe autostradă 26 , iar apoi drept înainte prin interiorul parcului înca 14 kilometri pentru a ajunge în zona de primire a vizitatorilor. Toate tururile încep de la centrul de primire al vizitatorilor unde aceştia sunt nevoiƫi să se înscrie în avans pentru a primi permisiunea de intrare .
Nu există locuri de campare sau cazare în parc , aşa ca veƫi fi nevoiţi să vă gasiţi cazare într-unul din satele sau oraşele din apropiere . Puteţi opta pentru un motel sau o casă de oaspeţi (gazda), dar veţi descoperi că, o cazare de lux este rară . Oricum , cele mai multe dintre locurile de cazare sunt curate , confortabile şi au tot ce aveţi nevoie , inclusiv o primire călduroasă din partea gazdelor voastre !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *