Afectiune sau atractie?

In trecut, putine relatii incepeau pe baza de iubire si cand se intampla asta, erau iesite din sfera normalului. Mariajul era de convenienta pana aproape la mijlocul secolului trecut. Barbatii lucrau ore indelungate iar femeile trebuiau sa aiba grija de casa, sa creasca copiii, si pur si simplu sa fie acolo in caz ca barbatul avea nevoie de ceva. In primele decade ale anului 1900, femeile au inceput sa-si ceara drepturile si in timp, dreptul de a alege cu cine sa se casatoreasca. Aici a inceput sa aiba radacini afectiunea si atractia. In acele zile nu era nevoie sa ai afectiune pentru cineva si nici sa fii atrasa de el pentru a te casatori. Abia tarziu a inceput sa fie necesar sa iti dai seama daca simti afectiune sau atractie pentru cineva.

Atractia sexuala

Chiar si acum este dificil de spus daca ai sentimente adevarate pentru cineva sau este doar un moment trecator. Sunt cateva teste care pot sa determine diferenta, in cazul in care te intrebi daca tii cu adevarat la partenerul tau. Bineinteles, cu totii stim ca nu traim intr-o lume perfecta. Sentimentele noastre conteaza si este in regula sa incercam sa ne satisfacem necesitatile. Deci, a pune pe cineva pe primul plan nu este intotdeauna alegerea potrivita indiferent daca avem afectiune sau suntem atrasi de partenerul nostru. De fapt, exista ceva care trebuie sa ai in vedere si sa vezi daca acele sentimente sunt doar atractie sau este vorba de afectiune autentica. Daca esti atrasa de cineva, bineinteles ca vrei ca nevoile tale sa fie satisfacute. Dar, daca ai afectiune pentru celalalt, vei dori sa te asiguri ca si nevoile lui sunt implinite. Aceasta este intrebarea. Iti pasa doar de ceea ce simti tu, sau vrei ca si celalalt sa fie satisfacut?
Afectiune sau atractie?

Cand nu mai faci diferenta dintre afectiune si atractie

Prea multe relatii incep rau, din cauza ca nu se face diferenta dintre afectiune si atractie. De fapt, prea multe mame binevoitoare le spun fiicelor lor: nu-ti face griji, vei ajunge sa-l iubesti. Insa, ar trebui sa-ti faci griji, daca nu ai afectiune (poate nu iubire, dar cel putin afectiune), relatia e condamnata de la inceput. Nu traim pe vremea cand casatoriile erau de convenienta. Ne putem alege partenerii si de aceea, trebuie sa fim sigure ca o facem din dragoste, nu din dorinta. Unul dintre felurile in care poti sa iti dai seama daca simti afectiune sau atractie, este sa privesti la partea sexuala a relatiei. Daca ai sentimente reale pentru cealalta persoana, probabil nu vei avea ochi pentru altcineva, iar daca ai, te-ai simti atat de vinovata incat nu ai putea actiona. Pe de alta parte, daca esti doar atrasa de o persoana, nu ai sta pe ganduri daca ar fi vorba sa iesi cu altcineva. Afectiunea adevarata sta la baza unei relatii solide, si te face sa ramai concentrata asupra partenerului. In loc sa te intrebi si sa iti faci probleme daca iubesti persoana cu care te afli intr-o relatie, doar lasa lucrurile in voia lor. Nu va trece mult timp pana sa iti dai seama daca il iubesti sau esti doar atrasa fizic de el. Aceste lucruri devin evidente cu timpul. Nu fa nimic pripit decat daca esti sigura suta la suta ca ai afectiune pentru partener. Din cauza aceasta, multe casnicii merg prost. Cuplurile se afla in stadiul atractiei fizice si nu lasa lucrurile sa se raceasca inainte sa inceapa un mariaj. Chiar daca exista o diferenta clara intre afectiune si atractie, nu iti vei da seama de asta, decat dupa un timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *