Mentineti sanatatea creierului

Creierul uman este un mister, dar, ca pe alte organe din corp, puteți să-l păstrați sănătos și puternic, dacă vă pasă de el, prin exercitii. De asemenea, trebuie să-l protejati împotriva substanțelor nocive și a agenților care ar putea compromite sănătatea lui. Pentru a păstra creierul sanatos si pentru functionarea lui la cel mai înalt grad pentru cât mai mult timp posibil, ia in considerare 5 sfaturi rapide care ar putea face  diferenta in sanatatea generala a creierului.

Exercitii în mod regulat

Exercitiile cresc circulația sângelui și este ceea ce aduce hrană vitală pentru toate celulele din organism, inclusiv cele din creier. Mai multe exercitii, mai multe vitamine si minerale esentiale, precum și aminoacizi și oxigen vor primi muschii si organele vitale. Asigurați-vă că sunteți active fizic in fiecare zi daca sunteti preocupate de sănătatea creierului.

Slăbeste

Excesul de grăsime în jurul taliei semnaleaza excesul de grasime în jurul altor zone ale corpului, inclusiv  a creierului. Această grăsime este ca o toxină și poate încetini funcția creierului și memoria.

 

Mentineti sanatatea creierului

 

Dormi suficient

Prin somn, se reîncarcă corpul, se reîmprospătează, și se reînnoiește, și atunci când celulele sunt hrănite sunt vindecate cel mai mult. Fără el, tesutul creierului si celulele nu vor fi vindecate așa cum ar trebui și ar putea suferi pierderi de memorie, lipsa de concentrare, o scădere a abilităților de rezolvare a problemelor, precum și alte funcții ale creierului.

Trucuri de memorie

Cu cat înveți mai mult, creierul tau va functiona mai bine. Repetarea cuvintelor și frazelor pana cand acestea sunt inglobate in memoria ta este doar o modalitate de a memora obiecte.

 

Mentineti sanatatea creierului

 

Învața lucruri noi

Cu cat veti lucra mai mult creierul va fi mai sănătos. Acest lucru înseamnă a învăța noi subiecte tot timpul si a provoca creierul în mod constant. Daca esti la o anumită vârstă, atunci când nu ai nevoie de obicei, sa înveti ceva nou, invata   ceva de care sa te  bucuri și care va fi o provocare. Istorie sau reparații auto sau o limbă străină, sau o nouă abilitate, cum ar fi prelucrarea lemnului sau tunsul. Aceste lucruri vor pastra creierul concentrat și sănătos.

Posibilitatile de alimentatie corecta si reducerea stresului sunt, de asemenea, mari moduri de a menține creierul sănătos și funcționabil. Un supliment de vitamine cu fier poate ajuta, de asemenea, de a oferi organismului hrana de care are nevoie, și consumarea a foarte multa apă va menține creierul si corpul hidratat și sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *