Dieta grupelor sanguine

Există multe diete care vin și pleacă, dar una care are sens și pare să funcționeze pentru majoritatea oamenilor este dieta grupelor de sange. Aceasta dieta se bazeaza pe grupa sanguina și recomandă alimente care te fac sa te simti bine, sa iti păstrezi greutatea si sa te hranesti in mod corespunzător.

Mănâncă și fa exercitii

Potrivit creatorul Dietei grupelor de sânge, Peter J. D’Adamo, tipul de sânge determină ceea ce mananci si cum faci exercitii. Când urmezi dieta recomandată , vei vedea rezultate. Planul de dieta ia în considerare numai dacă grupele sunt de tip O, A, B, AB.

Grupa O

Cei care au grupa “O” de sânge, care este cea mai veche grupa de sange, trebuie să mănânce alimente care contin proteine  slabe. Acești oameni, de asemenea, trebuie să includă exerciții viguroase, deoarece corpurile lor sunt mult mai asemănătoare cu cele ale strămoșilor din cele mai vechi timpuri care aveau nevoie sa vâneze pentru hrana lor. Tipurile de sange O ar trebui să evite consumul de cereale prea multe.

 

Dieta grupelor sanguine

 

Grupa A

Un tip de sânge agrar (agricultura), la care trebuie să mergem pe o dieta vegetariana. Grupa A de sânge, nu este ca “O”, A se bazează mai mult pe o societate dependentă de agricultură, în special pe culturi. Persoanele cu grupa A ar trebui să mănânce cereale, legume, proteine din soia. Forma lor de exercițiu ar trebui să fie mai mult blânda decât energică.
Grupa B

Tipul de sânge B este pentru nomazi. Sistemul digestiv este tolerant și se pot consuma lactate, carne, legume. Cu toate acestea, acest tip de sânge trebuie să evite boabele, cum ar fi grâu și porumb, și, în special lintea. Tipul B are nevoie de exercitii moderate.

Grupa AB

În cele din urmă, grupa de sânge AB, care este tipul modern, ar trebui să mănânce fructe de mare, lactate si tofu. Ei au nevoie să stea departe de carne, cum ar fi carnea de porc, de pui, carnea de vită. Exercitile ar trebui să fie calmante.

 

 Dieta grupelor sanguine

Critici

Mulți cercetători și dieteticieni cred dieta grupelor sanguine nu este o dieta reală, deoarece nu implica numararea de calorii, si marimea portiilor. D’Adamo spune că fiecare tip de sange are un metabolism diferit și sistem digestiv. De aceea, unele alimente vor crea condiții incomode, cum ar fi balonare, inflamație, și potențial cancer.

Dacă alegeți să urmati dieta grupelor sanguine, există anumite grupuri de alimente pentru fiecare tip de sânge. Acestea sunt pozitive, neutre, și de evitat. D’Adamo crede cu adevărat că alimentele de evitat ar trebui să fie evitate complet, el compară acest lucru ca si punerea unui tip greșit de benzina in masina. El susține că, dacă mâncați alimente de care grupa de sânge are nevoie, corpul se va simti minunat si va arata grozav.

Chiar dacă dieta sună foarte științific, mai ales pentru că se bazează pe ideea științifică a grupelor de sânge, nu este o dieta științifica cu totul. Există foarte puține cercetari pentru a dovedi că dieta funcționează. Cu toate acestea, există mulți oameni care au urmat-o si au consumat alimente care sunt recomandate pentru grupa de sange si au declarat că s-au simțit mai bine ca niciodata.

Acest plan de dieta incurajeaza consumul de alimente proaspete cum ar fi fructe si legume si carne.
Ea taie    alimentele procesate cum ar fi bomboane de ciocolată, băuturi carbogazoase, cafea, etc
Face persoana sa isi dea seama ca este ceea ce mananca.
Membrii aceleiași familii au grupuri diferite de sânge și este foarte practic să urmeze planuri diferite de dieta pentru diferiți membri ai familiei.
În cazul în care o persoană nu știe grupa  de sange  ar trebui să meargă la un centru de sănătate din apropiere pentru a identifica grupa sanguina.   Numai după identificarea ei, se poate  urma acest plan de dieta.
Puține produse alimentare esențiale sunt total tăiate pentru grupe sanguine; acest lucru ar putea fi calea unor mese echilibrate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *