Alcoolul dauneaza grav sarcinii

Alcoolul in timpul sarcinii, în orice moment pune copilul la riscul de a face sindromul alcoolismului fetal (FAS) si tulburari conexe. Chiar și o băutură pe zi poate fi dăunătoare – și efectele  dureaza o viata. Merită sănătatea și bunăstarea copilului tau să bei în timp ce esti gravidă? Dr. Mia Gregor, psiholog clinic de la Centrul pentru Dezvoltare personala din Chicago, Illinois avertizează mamele să practice abstinenta.

Expunerea prenatala la alcool poate provoca o serie de tulburări mentale și fizice, cunoscuta sub numele de sindrom alcoolic fetal . Efectele cele mai grave sunt diagnosticate ca sindromul alcoolismului fetal. Caracterizată prin caracteristici anormale faciale ireversibile, deficiențe de creștere, și probleme la sistemul nervos central , este una din cauzele principale cunoscute care pot fi prevenite.

Copiii cu acest sindrom ar putea avea probleme cu invatarea, memoria, atentia, de comunicarea, vederea, auzul, sau o combinație a acestora. Aceste probleme duc adesea la dificultăți la școală. Este o condiție permanentă și afectează negativ copilul, familia copilului, și chiar și comunitatea (copiii cu  sindrom alcoolo fetal cresc si au un risc mare sa aiba probleme cu legea, și tulburări mentale).

 

Alcoolul dauneaza grav sarcinii

 

Sindromul de alcoolism fetal , afecteaza cel puțin 2 la sută din totalul nașterilor din Statele Unite ale Americii, iar cercetarile sugereaza efectele subclinice ale expunerii prenatale la alcool în vigoare la 1 din 100 de nasteri.

În unele cazuri, părinții nu sunt nici măcar conștienți ca copilul lor are probleme până când copilul devine mai mare. Cu toate acestea, semnele sunt distincte și prezente de timpuriu.

Care sunt efectele?
Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), rezultatul cel mai extrem este moartea fatului. Femeile care beau in timpul sarcinii au de asemenea, un risc mai mare de avort spontan, nastere prematura, desprinderea placentei, și amniotitis.

Copiii cu acest sindrom s-ar putea să aibă următoarele caracteristici sau prezintă următoarele comportamente:

Dimensiuni mici pentru varsta gestationala sau statura mică în raport cu alti copii
Anomalii faciale, cum ar fi ochi mici
Slaba coordonare
Comportament hiperactiv
Handicap de invatare
Dizabilități de dezvoltare (de exemplu, întârzieri, de vorbire și limbaj)
Retard mental sau IQ scăzut

Raționament sărac
Tulburări de somn și de supt din copilarie

Alcoolul in timpul sarcinii este atât de dăunător, deoarece copilul nenăscut este expus la aceleași cantități de alcool ca tine iar studiile au demonstrat ca echivalentele concentrațiilor fetale și materne de alcool sunt egale(acest lucru înseamnă ca nivelul de alcool din sânge al copilului este echivalent cu al tau ).

 

 

Alcoolul dauneaza grav sarcinii

 

Mai rău, studiile sugerează că lichidul amniotic, de fapt acționează ca un rezervor pentru alcool, prelungind expunerea fătului la alcool.

Se poate ca doar câteva băuturi în timpul sarcinii sa cauzeze sindrom de alcoolism fetal ?
“Da, orice cantitate de alcool, la orice moment în timpul sarcinii are potențialul de a deteriora fătul și să conducă la o tulburare”, spune Gregor. “Nici o cantitate de alcool nu poate fi considerata sigura în timpul sarcinii și alcoolul poate deteriora un fetus în orice stadiu al sarcinii.”

Potrivit lui Gregor, cele mai recente cercetări sugerează ca mai putin de doua bauturi la începutul sarcinii pot ucide celulele creierului în curs de dezvoltare.

De ce unele femei pot bea și să aibă copii sănătoși?
Fiecare sarcina este diferita si fiecare făt este diferit. O mamă poate să bea și să aibă un copil sănătos și alta sa aibă un a copil o nesănătos.

Care sunt tratamentele?

Recomandarile pentru copiii diagnosticați cu  acest sindrom este o familie bazată pe  abordare individualizata, multidisciplinară. Gregor explică, “Copiii cu aceasta tulburare au adesea un IQ mai mic si au nevoie de servicii educaționale speciale și / sau de terapie pentru dizabilitățile de învățare Acesti copii pot necesita terapie fizica si / sau terapie ocupațională pentru deficitele motorii și de coordonare.. Datorita problemelor sociale si comportamentale, este important ca acestia să lucreze cu un psiholog sau un consilier care ii pot ajuta.

Dacă esti gravida si bei, opreste-te. Copilul tau merită să se nască fără alcool. Bere, vin sau un cocktail vor avea un gust la fel de bun dupa ce ai nascut si copilul tau este nascut fara efecte ireversibile ale expunerii prenatale la alcool. Dacă știi pe cineva care este însărcinată și bea, trimite-i acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *