Alcoolul si greutatea

Ce este alcoolul?

Alcoolul face parte din mai multe ocazii sociale, de la cina de familie la petreceri, la evenimente sportive și  altele. Problemele asociate cu alcoolismul sunt bine cunoscute. Cat rau face alcoolul   in dieta noastra, si daca prezintă riscuri mai mari decât orice beneficiu, aflati din acest articol.

Nutriția bună poate contribui la îmbunătățirea sănătății dumneavoastră și a preveni bolile. Substantele nutritive esentiale de care are nevoie organismul  sunt carbohidrati, grasimi, proteine, vitamine, minerale si apa. Termenul “esențiale” înseamnă că, dacă eliminați unul dintre aceste elemente nutritive din dieta  acolo va fi o deficiență care cauzează probleme de sănătate. Alcoolul nu ar intra în categoria de substanțe nutritive esențiale, deoarece nu există nici o problemă sau stare de boala, dacă nu-l consumam. Cu toate acestea, unii susțin că există beneficii in sănătate asociate cu consumul de alcool și susțin că aceasta ar trebui să fie adăugat la dietele noastre pentru acest motiv.

Cheia pentru a stabili dacă aveți nevoie de alcool este de a înțelege ceea ce este alcoolul  și modul în care este prelucrat în corpul dumneavoastră. Caloriile asigura energia pentru ca organismul  să funcționeze. Primim calorii din carbohidrati, proteine, grasimi, alcool. Pentru fiecare gram, veți obține un anumit număr de calorii.

1 gram
Carbohidratii 4
Proteine 4
Grăsime 9
Alcoolul 7

Alcoolul si greutatea

Conținutul de vitamine, minerale, și apă, se adaugă la valoarea nutritivă pentru fiecare din aceste substante nutritive, dar nu oferă nici o calorie. Cheia pentru o dieta sanatoasa este să consumam alimente care oferă o varietate de vitamine și minerale, fără o mulțime de calorii. Alcoolul poate face exact opusul . El nu oferă o mulțime de vitamine și minerale,  și puteți lua cu ușurință o masă intreaga de calorii din cateva cocktailuri! Alcoolul interfereaza cu modul în care procesele corpului inmagazineaza nutrienți, astfel încât alimentele sanatoase nu ajung să-și facă treaba.

Mulți oameni nu realizează că alcoolul poate fi clasificat ca un drog. Astfel,  este drogul cel mai utilizat pe scară largă în lume. Potrivit Institutului National de Abuz de Alcool si alcoolism, în Statele Unite ale Americii, 17.6 milioane de oameni – aproximativ unul din fiecare 12 adulti – abuzeaza de alcool sau sunt dependenti de alcool. Majoritatea populației consumă alcool moderat sau ocazional, dar asta nu înseamnă că nu este o problemă. Nu aveți nevoie să fiti un alcoolic  pentru a interfera cu sanatatea si viata. Potențialul de a deveni dependent de alcool este o problemă gravă, care poate afecta pe oricine. Alcoolul nu este un nutrient esențial în dieta dumneavoastră și limitele trebuie să fie respectate pe cât de mult și cât de des este consumat.Alcoolul si greutatea
Cum se face alcoolul?

Alcoolul, de asemenea, cunoscut sub numele de etanol, se face printr-un proces numit fermentație. În timpul fermentării, drojdia descompune zaharul  în etanol și dioxid de carbon. Acest proces se face fără nici o prezenta de aer. Băuturile alcoolice distilate, cum ar fi vodca, rom, gin, whisky, sunt fermentate si apoi distilate pentru a separa etanolul din apa.

Diverse surse de zahăr sunt folosite în aceste procese, rezultând  diferite forme de alcool. Din zahăr si struguri zdrobiti se face vin, malțul de orz este folosit pentru a face berea, din trestie de zahăr sau  melasa se face rom, cereale, cartofi, sfecla, melasa, și o varietate de alte plante sunt folosite pentru a face vodca. Tehnica utilizată pentru a face bautura va determina conținutul de alcool. Veți vedea procentajul de alcool pe volum listat pe sticlă.

Ce  impact are alcoolul in greutatea ta?

Organismul tau are un anumit număr de calorii necesare pentru a-ti mentine greutatea. Această nevoie este în funcție de înălțime, greutate, vârstă, sex, si nivelul de activitate. Când vei consuma mai multe calorii decat are nevoie organismul  vei câștiga în greutate. Alcoolul poate duce la cresterea in greutate din caloriile pe care le oferă și  făcându-vă să mâncați mai multe calorii dupa consumarea de alcool.

Este ușor să uităm că puteți bea   mai multe calorii decat mâncați. De fapt, unele băuturi pot avea la fel de multe calorii ca o masă! Verificati cât de multe calorii puteți obține de la cocktailul preferat de mai jos.

Calorii  băuturi
Bere, 100
Bere,  150
Daiquiri,  216
Gin,  110
Mai Tai, 310
Margarita,270
Rom, 96
Vodka,  96
Whiskey, 105
Vin sprit, 49
Vin, desert, dulce,  180
Data viitoare când servesti un cocktail înainte de masă ia în considerare dacă merită greutatea pe care ai putea sa o castigi. Cercetarile au aratat o crestere de 20% in calorii consumate la o masă atunci când alcoolul a fost consumat inainte de masa. Împreună cu creșterea în greutate poti avea un risc crescut pentru sănătate. Un studiu efectuat la peste 3.000 de oameni a  arătat că consumarea cantităților crescute de alcool este asociata cu obezitatea abdominala la barbati. Mulți oameni fac glume despre acest lucru spunand ca fac “burta de bere”. Din păcate, o “burta de bere” te  pune la un risc crescut de diabet de tip 2, lipide din sange crescute, hipertensiune arteriala, si  boli cardiovasculare.

Alcoolul stimuleaza foamea

Studiile au arătat că, în termen scurt, alcoolul stimuleaza ingestia  de alimente și poate crește, de asemenea, sentimentul de foame. Având judecata afectată și stimularea poftei de mancare este o reteta pentru eșec, dacă sunteți în încercarea de a urma un plan de slabire.

Reglementarea consumul de calorii este cheia pentru pierderea în greutate. O dieta echilibrata va ajuta cu reducerea foamei și furnizarea de substanțe nutritive necesare pentru sănătate. Alcoolul nu este considerat necesar într-o dietă sănătoasă. În schimb, acesta oferă o mulțime de calorii și are un impact negativ la multe aspecte ale sănătății dumneavoastră. Dacă alegeți să consumati alcool, va trebui să limitati cantitatea si frecventa . Puteți limita   caloriile din bautura  prin alegerea celor cu un continut mai puțin de alcool și un număr limitat de bauturi indulcite.

Iată câteva sfaturi pentru reducerea caloriilor atunci când consumam alcool:

-Consumati o băutură nealcoolică între fiecare băutură alcoolică.
-Selectați versiuni light ori de câte ori este posibil. “Light” înseamnă mai puține calorii, dar aceste produse nu sunt fara calorii sau fără alcool, așa că va trebui în continuare să limitezi aportul
– Sa aveti întotdeauna mâncare în stomac înainte de a consuma o băutură.
-Păstrați apa disponibila pentru a potoli setea in timp ce consumati băuturi alcoolice.
-Învațati să savurați băutura  pentru a face sa dureze mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *