Alege sa fii fericita

Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale. – Dalai Lama
Există două tipuri de oameni in lume: cei care aleg să fie fericiti, si cei care aleg să fie nefericiti. Contrar credintei populare, fericirea nu vine din faima, avere, alte persoane sau bunuri materiale. Mai degrabă, ea vine din interior. Cel mai bogat om din lume ar putea fi nefericit în timp ce o persoană fără adăpost ar putea fi fericita. Oamenii fericiti susțin o perspectivă pozitivă asupra vieții și rămân în pace cu ei înșiși.
Întrebarea este: cum fac asta?
Este destul de simplu. Oamenii fericiti au obiceiuri bune care le îmbunătățesc viața. Ei fac lucrurile diferit. Intrebati orice persoană fericită, iar ea iti va spune ca…
 1. Nu purta pica.
Oamenii fericiti înțeleg că e mai bine să ierte și să uite sentimentele lor negative si sa puna accent pe sentimentele pozitive. Ura are o mulțime de efecte negative asupra bunăstarii, inclusiv depresie crescuta, anxietate, și stres. Dacă te eliberezi de toate răutățile, vei obține o conștiință clară și suficientă energie pentru a te bucura de lucrurile bune din viata.

 Alege sa fii fericita

 

2. Trateaza-i pe toți cu bunătate.
Știați că a fost dovedit științific că a fi bun te face mai fericit? De fiecare dată când efectuați un act altruist, creierul produce serotonina, un hormon care elimina tensiunea și ridică moralul. Nu numai asta, dar tratarea persoanelor cu dragoste, demnitate, respect , vă permite să construiti relații mai puternice.
 3. Vezi problemele ca provocari.
Cuvântul “problema” nu este niciodată parte din vocabularul unei persoane fericite. O problemă este privita ca un dezavantaj, o luptă, sau o situație instabilă în timp ce o provocare este privita ca ceva pozitiv, ca o oportunitate, o sarcina. Ori de câte ori vă confruntați cu un obstacol, incercati sa-l vedeti ca pe o provocare.
4. Exprima recunoștința pentru ceea ce ai deja.
Există o zicală populară, ceva de genul: “cei mai fericiți oameni nu au cel mai bun din tot, ei fac  cel mai bun din tot ceea ce au.” Veți avea un sens mai profund de mulțumire, dacă numarati binecuvântările în loc sa va plangeti de  ceea ce nu aveti.

 

Alege sa fii fericita
5. Viseaza
Oamenii care au obiceiul de visa au mai multe sanse de a realiza obiectivele decat cei care nu o fac. Dacă îndrăznești să visezi, mintea ta se va concentra pozitiv.

6 Vorbeste frumos de alții.
Chiar daca bârfele sunt distractive de obicei, te simti vinovat si ai resentimente. Spune lucruri frumoase despre alte persoane si incurajeaza gandurile pozitive, care nu judeca.
 7. Nu da vina pe altii
Oamenii fericiti nu se plang si nu dau vina pe alții pentru propriile eșecuri în viață. În schimb, ei invata din greșelile lor și, încearcă în mod proactiv pentru a se schimba în bine.
 8. Ramai în prezent.
Oamenii fericiti nu insista asupra trecutului si nu isi fac griji cu privire la viitor. Ei savureza prezentul. Ei se lasă absorbiti de tot ceea ce fac în acest moment.
 10.Trezeste-te devreme în fiecare dimineață.
Ați observat că o mulțime de oameni de succes tind să se trezeasca devreme? Trezirea la aceeasi ora in fiecare dimineata stabilizeaza ritmul circadian, crește productivitatea, și te pune într-o stare de calm.
11. Evita comparațiile sociale.
Toată lumea lucrează in propriul său ritm, așa că de ce te compari cu alții? Dacă crezi că ești mai bun decât altcineva, poți câștiga un sentiment nesanatos de superioritate. Dacă crezi că cineva este mai bun decât tine, ajungi sa simti rau despre tine. Vei fi mai fericita dacă te concentrezi pe propria persoana.

 Alege sa fii fericita

12. Alege-ti prietenii cu înțelepciune.
Este important sa te inconjori cu oameni optimiști care te vor încuraja să iti atingi obiectivele. Cu cat mai multa energie pozitiva ai în jurul tău, cu atât mai bine te vei simti.
13. Nu cere aprobare de la alții.
Oamenilor fericiti nu le pasă ce cred alții despre ei. Ei isi urmează propriile inimi, fără a lăsa scepticii sa-i descurajeze. Ei înțeleg că este imposibil să mulțumească pe toată lumea. Asculta ceea ce oamenii au de spus, dar nu solicita aprobarea nimănui.
14. Fa-ti timp pentru a asculta.
Vorbeste mai puțin, asculta mai mult. Ascultarea păstrează mintea deschisa pentru înțelepciune și perspectivele altora despre lume. Cu cat mai intens asculti, mai liniștita devine mintea ta.
15. Hrăneste relațiile sociale.
O persoană singuratica este o persoană nefericită. Oamenii fericiti înțeleg cât de important este sa ai relații puternice, sănătoase. Fa-ti întotdeauna timp pentru a te vedea și vorbi cu familia ta, prietenii, sau alte persoane semnificative.
16. Meditează.
Meditând, mintea ta isi va gasi pacea interioară. Nu trebuie să fii un maestru Zen pentru asta. Oamenii fericiti stiu cum sa reduca la tăcere mintea lor oriunde și oricând au nevoie pentru a-si calma nervii.
 17. Mananca sanatos.
Junk food-ul te face lent, și este dificil sa fii fericit atunci când ești într-o astfel de stare. Tot ceea ce mananci afectează în mod direct capacitatea organismului de a produce hormoni, care va dicta starea de spirit, energie și concentrare mentala.

18. Spune adevărul.
Adevărul te va elibera. Fiind onest, iti imbunatateste sanatatea mentala si increderea altora se construiește în tine. Întotdeauna să fii sincer, și nu-ti cer scuze pentru asta.
19. Stabilirea controlului personal.
Oamenii fericiti au posibilitatea de a alege propriul destin. Ei nu lasa pe altii sa le spuna cum ar trebui să trăiască viața. Fiind în control complet fata de propria viață aduce sentimente pozitive și un mare sentiment de auto-valoare.
 20. Accepta ceea ce nu poate fi schimbat.
După ce ați acceptat faptul că viața nu este corecta, veti fi mult mai calmi. În loc de a fi obsedat ca viața este nedreaptă, concentreaza-te doar pe ceea ce poti controla și schimba pentru mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *