Copiii si siguranta pe internet!

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care un om trebuie sa il faca in calitate de parinte este de a-i asigura micutului sau siguranta si grija permanenta. Din pacate acest fapt devine pe zi ce trece tot mai dificil de implinit. Popularizarea si dezvoltarea accelerata a internetului precum si transformarea acestuia intr-un spatiu virtual plin de informatii utile sau inutile.  Mai mult, materialele ingrozitoare accesibile oricui, ar trebui sa iti traga un semnal de alarma in ceea ce priveste siguranta copilului tau in timp ce navigheaza pe net.
Ca adulti, putem filtra cea mai mare parte a informatiei noi insine, iar in cazul in care se intampla sa dam de un site cu un continut nu prea atragator, avem suficienta maturitate si experienta sa il inchidem si sa ne vedem in continure de treaba. Nu acelasi lucru se intampla si in cazul copiilor, pe langa faptul ca sunt lipsiti de aceasta competenta, sunt mult mai vulnerabili si sa nu mai vorbim de faptul ca accesarea unor anumite tipuri de informatii la o varsta frageda le-ar putea afecta dezvoltarea pe termen lung.
Mai mult, existenta chaturilor si a retelelor de socializare in spatiul web, reprezinta o adevarata capcana pentru copiii nostri. Stim cu totii problema pedofililor ce se folosesc de aceste mijloace pentru a-si gasi noi victime, lucru de altfel nu foarte dificil avand in vedere experienta online a copiilor si a adolescentilor.
Nu este necesar sa continui cu descrierea altor pericole virtuale, deoarece cred ca deja sunt suficiente motive pentru a va determina sa va deconectati calculatorul de la providerul de internet, sa va opriti Wi-Fi si sa-i interziceti fiului sau fiicei dumneavoastra, accesul la internet pana cand nu implineste cel putin optsprezece ani.

Dar din fericire nu aceasta este unica solutie,copiii si siguranta pe internet
Primul pas este sa discutati deschis cu ei. Explicaţi-le importanta confidentialitătii atunci cand vine vorba de a da informatii cu caracter personal, cum ar fi numele de familie sau scoala unde invata. Asigurati-va ca stiu sa fie foarte precauti cu oameni cu care intra in contact, si ca indiferent de ceea ce se intampla sau problema pe care o au, ei pot veni fara frica la tine pentru a-i ajuta.
Cand vine vorba de a cauta informatii sau jocuri folosind motoarele de cautare, exista o serie de modalitati prin care puteti controla site-urile pe care copiii le acceseaza.O solutie rapida si usoara este sa modificati setarile motorului dumneavoastra de cautare. Verificati adesea optiunile de filtrare.

Bing Safe Search este un instrument ce va permite blocarea site-urilor cere nu doriti sa fie gasite de catre copil. Bing are o setare implicita ce blocheaza in mod automat rezultatele cautarii cu imagini pentru adulti si continut video pornografic.Aveti deasemenea posibilitatea sa modificati setarile in orice moment doriti .
O alta opţiune, desi nu este gratuita, este aceea de a achizitiona software-ul de filtrare, Net Nanny Cyber Patrol, program ce nu permite niciun fel de strecurare pe computerul tau indiferent de ce browser sau motor de cautare utilizati.

Prin urmare copiii dumneavoastra pot utiliza internetul nu doar cu scopuri educative ci, si pentru a interactiona si a socializa cu prietenii sau colegii de clasa, atat timp cat stiti sa ii controlati accesul la spatiul virtual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *