Zile de vis in Dahab

Am stat timp de 5 zile în Dahab în Sinai, pe litoralul Mării Roșii. Acest loc este adesea menționat ca Ibiza Egiptului. Dar e foarte relaxant, o bază ideală pentru excursii în munții din jur, cultura locală, înot desigur, și snorkeling. A fost prima noastră experiență de snorkeling și a fost într-adevăr superba – frumusețea lumii subacvatice este cu adevărat uimitoare!
Pe una dintre excursii le-am făcut într-un loc numit “Blue Hole”, în apropiere de Dahab, și de acolo mai departe, singura cale este mai mult pe cămilă sau pe jos – dar am întâlnit chiar și un motociclist pe munte!

Plimbare cu camila

Am simti adierea vântului de pe malul Mării Roșii, în umbra stâncilor din Parcul Ras Abu Gallum Naționale. De asemenea, plimbarea cu camila a fost o prima experiență pentru noi – timpul nostru total pe cămile a fost de 3 ore, ceea ce este, de fapt destul de mult (cel puțin pentru mine a fost mai mult decât suficient ). Fiecare cămilă a avut un  conducator, care în cazul nostru a fost un baiat de 10 si unul de 14 ani . Ei erau dintr-o familie de beduini, cu care ne-am întâlnit mai târziu, au înțeles numai cuvintele “stilou” și “bani”, și am sperat ca se vor duce la școală în loc sa faca acest job … Am început deja să ma simtă vinovata pentru  ca participarea în această excursie a însemnat că au avut succes în munca lor și acest lucru a însemnat … munca, nu scoala – pe de altă parte, cu banii pe care i-au castigat, poate părinții ar putea plăti pentru școală …
Ca atât de multe situații de acest fel in lume, de asemenea, nici aici există nici un răspuns clar.

 

Zile de vis in Dahab

 

Satul beduinilor

Beduinii fiind un popor nomad, fac drumetii montane cu cămile în deșertul Arabiei. Deși o mulțime de beduini trăiesc astăzi într-un “mod modern”, cultura beduina a rămas vie în Sinai. Beduinii sunt unii dintre cei mai ospitalieri și plăcuti oameni pe care i- am întâlnit în timpul șederii noastre în Egipt. Când am ajuns în sat – care trăiește, desigur, în principal, din turism și scafandri – am fost intampinati cu ceai tipic beduin, care are un gust minunat și iti da într-adevăr energie – de fapt, unele plante  folosite  aduc acest efect. În orice caz, este cel mai bun ceai din Egipt!

Mâncarea acestor oameni nu a fost doar delicioasa, ci de asemenea, foarte multa!
Desigur, au încercat, de asemenea, să ne vândă unele lucruri, dar fără vanzari agresive, ca și în restul Egiptului.

 

Zile de vis in Dahab

 

Snorkeling

Așa că ne-am dus la snorkeling, si a fost fabulos! De îndată ce ajungi în apă și intri cu capul sub apă, te afli într-o altă lume, o lume de culori și plina de viață. Am văzut multe dintre speciile care erau în cartile noastre chiar și cele otrăvitoare le-am descoperit mai târziu. Regula principală rămâne: nu atinge nimic, lasa doar urmele de pe nisip. Am avut propria noastra colibă pe plaja, care a fost ideala pentru relaxare dupa inot si snorkeling – beduinii reușesc să facă niste colibe care ii protejeaza nu numai de soare, dar, de asemenea, oferă un efect natural de aer conditionat – indiferent de cât de cald  e pe nisip, este rece în interior!

 

 

Zile de vis in Dahab

 

După înot, un beduin a venit cu apă caldă, pentru a curata sarea de pe noi! Un loc de lux cu adevărat! Și apoi am avut timp pentru a ajunge pe cămile din nou și sa plecam acasă …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *