Alergiile

Alergiile sunt cauzate de hipersensibilitatea organismului la substanțele străine, cum ar fi polenul, parul de animale, praf, și alimente. Iritarea mucoaselor de-a lungul sistemului respirator superior este comună. Simptomele sunt strănut, curge nasul, mancarimi ale ochilor, iritații ale gurii, un nas înfundat, zone aglomerate ale sinusurilor, si dureri de cap. Alergiile nu sunt simple de tratat; ele reprezintă, în general, o problemă cronică, care este genetică, deși acestea pot sări peste una, două, sau trei generații. Remediile homeopate pot ajuta în etapele acute ale alergiilor pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor, dar, de obicei, necesita o abordare permanenta.

Alergiile care apar în timpul iernii sunt, în general din cauza alergenilor, cum ar fi praful de la sistemele de încălzire și mucegaiuri care se acumuleaza in subsoluri, umidificatoare, și cuptoare. Alergiile de primăvară sunt de multe ori din cauza polenului  din copaci, si la sfarsitul primaverii sau inceputul verii, polenul florilor este de obicei cauza. Mai târziu, în timpul verii, problemele sunt de multe ori din cauza prafului în timpul sezonului uscat.

Tratamentele naturale pot ajuta in alergii

Tratamente naturale care pot ajuta la alergii includ utilizarea ochelarilor sau ochelarilor de soare pentru a evita polenul în ochi și spălarea ochilor cu apă după ce au fost expusi afara. Clătirea nasului cu apa sarata poate fi de ajutor la spalarea de polen. Utilizarea unui filtru HEPA  poate ajuta la eliminarea mucegaiului, parului de animale, precum și a prafului  din aer. Tinerea câinilor și pisicilor afara daca copiii suferă de alergii este, de asemenea, foarte importantă. Menținerea subsolului uscat poate ajuta la acumularea de mucegai. Podelele din lemn masiv și evitarea mochetelor este utila, mai ales atunci când persoana este alergica la praf. În cazul în care persoana are o sensibilitate la pene, pernele  realizate din spuma ar trebui să fie utilizate.

Alergiile

Alte indicii utile sunt evitarea fumului de tigara, gaze de eșapament, și alcool, deoarece acestea inflameaza tesuturile bronsice. Nu  stocati ziare și reviste și  covoare vechi, animale împăiate si asigurati-va ca ati curatat bine mobilierul tapitat. Plantele de interior pot fi o sursă de polen și ar trebui să fie evitate în casele cu oameni care au alergii. Hainele trebuie scoase din mașina de spălat rapid, astfel mucegaiul nu se acumulează. Păstrati ferestrele închise în timpul verii și toamna, atunci când alergenii sunt ridicati în aer. Rularea unui aparat de aer conditionat curat în lunile de vară poate ajuta, de asemenea, să elimine mucegaiul din aer. O dieta saraca in grasimi este recomandata si evitarea alimentelor care sunt producătoare de mucus, cum ar fi lactate, drojdie, și dulciuri. În cazul în care persoana este alergica la un aliment anume, astfel de produse alimentare ar trebui să fie, de asemenea, evitate. Aspirina si ibuprofenul ar trebui să fie evitată de persoanele care au alergii. Anumite vitamine și plante aromatice sunt cunoscute ca ajuta la alergii.

Alergiile nu se dezvolta peste noapte

Fiecare alergie adevărată începe cu o fază de sensibilizare. La contactul cu un alergen, sistemul imunitar al unei persoane începe să se schimbe. Este nevoie, de obicei, de o perioadă relativ lungă de contact cu un alergen pentru ca o persoană să dezvolte sensibilitate. Acest lucru explică de ce  primele alergii la kiwi au venit doar după cativa ani  dupa ce kiwi a apărut pentru prima dată pe piață.

Alergiile

Odată  ce sensibilizarea și schimbările din sistemul imunitar care o însoțesc au avut loc, cea mai mică urmă de alergen poate fi suficienta pentru a declanșa o reacție alergică. Desi oamenii de stiinta  înțeles modul în care se dezvoltă reacțiile alergice, motivele pentru care cineva dezvoltă o sensibilitate la un alergen rămân neclare.

Pseudoalergiile și intoleranțele alimentare: simptome similare, diferite cauze

Un grup cu o reacție sensibila care seamănă cu alergiile, dar se bazează pe cauze diferite, este cunoscut sub numele de pseudoalergii. Anumiti aditivi alimentari, produse alimentare, componente sau compuși cu sulf  sunt cunoscuti pentru a declansa  simptome asemănătoare cu alergiile la persoanele sensibile.

În spațiul public, distincția dintre alergiile reale și pseudoalergiii   rareori se face. “Alergia” este folosit ca un termen general pentru diverse alergii, cum ar fi boli, și reacții.

Intoleranța alimentară este încă un   tip de reacție la alimente. Acestea sunt în mare parte rezultatul unor defecte enzimatice înnăscute sau dobândite. Aceste defecte împiedică digestia completă a componentelor alimentare sau a produselor metabolice ale acestora. Acest lucru nu numai că poate provoca iritarea tractului digestiv, dar poate duce, de asemenea, la alte probleme, cum ar fi tulburari metabolice. Exemple de intolerante alimentare includ intoleranta la lactoza, boala celiaca (gluten de grâu), sau fenilcetonurie (fenilalanină / îndulcitor aspartam).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *