Fuji, muntele sfant

Fuji, cel mai înalt punct din Japonia, muntele sfânt … Acest vulcan conic este inzapezit în cea mai mare parte a anului, și, prin urmare, greu de urcat. Cu toate acestea, în lunile iulie și august, muntele este deschis tuturor celor care vor să meargă sus, pe 3.776 de metri de rocă și cenușă …

Cu o zi înainte am ajuns în gara Shin-Fuji, venind de la Tokyo. Am stat într-un hotel mic, în care existau o mulțime de excursioniști ce se indreptau spre Fuji. Dimineata devreme am luat autobuzul spre gara 5 pe Mt. Fuji. Din acest punct, am inceput excursia pe jos sub un cer plin de nori. Pe munte există 10 stații , acestea sunt cabane montane, cu bază, in stil japonez, cu cazare. Nu există nici o apă pe munte, cu excepția apei îmbuteliate care se vinde peste tot de-a lungul drumului… desigur, prețul este mare, deoarece toate produsele trebuie să fie transportate pe munte.

 

Fuji, muntele sfant

Ne-a luat câteva ore pentru a ajunge la stația  ’7 ‘. Dacă doriți să dormiti într-una din cabanele montane, va trebui să faceti o rezervare în avans, deoarece locurile sunt limitate. Cu toate acestea, nu era clar pentru “personal” ca am avut o rezervare. Avem un “poate”, ca răspuns la această întrebare. Mai târziu am aflat ca era  ”stația veche sapte”, așa că, probabil, rezervarea era facuta pentru “noua stație sapte”, mai sus pe munte. Așa ca ne-am dus mai departe, ” la noua statie” 7, atunci când brusc o furtună s-a dezlănțuit. În câteva minute de mers pe jos plimbarea a devenit dura! Nu am putut vedea nici unde sa mergem mai departe (am observat, din fericire, unele semne “nu trece -! Pericol”,), am fost uzi, vântul a fost acerb. Și eram atât de aproape de cabana de pe munte! Am ajuns  cateva minute mai târziu, și am vrut sa mergem inauntru cât mai repede posibil. Dar nu a fost atât de ușor. Această cabană de munte era in “stil japonez” avea o podea tatami, și am fost rugati sa ne dam jos cizmele înainte de a intra! Atunci când am intrat, ne-am putut schimba pantalonii și alte articole de îmbrăcăminte ude. Ne-au dat niște pungi de plastic pentru a ne pune pantofii si hainele pentru a menține lucrurile ordonate și curate. Și într-adevăr, acesta a fost cea mai curata cabană de munte pe care am văzut-o, acest lucru putea fi posibil doar în Japonia!

În interiorul cabanei, am băut un ceai și am mâncat masa de seară. Ne-am întâlnit cu mai multi excursioniști, care au fost foarte interesati de povestea noastră: de ce ne-am dorit sa urcam Muntele Fuji…

De dormit nu a fost ușor. În acea noapte la miezul nopții, a fost o alta furtună, și unul dintre japonezi m-a chemat să vin afară. Spectacolul a fost incredibil. S-a dovedit ca eram deasupra norilor și  lumina de acolo a fost  foarte diferita și nu am văzut acest lucru înainte. Parea ca norii explodează. Mai sus se puteau vedea stele … a fost o experiență ireala.

 

Fuji, muntele sfant

Cateva ore mai tarziu toată lumea a început să se pregătească pentru o excursie. Cerul era plin de stele, tunetele s-au terminat. Personalul ne-a dat micul dejun in cabană si mancare sa luam cu noi”pentru mai târziu”. A fost foarte frig. Am avut din fericire, destule haine de schimb, cu mine, pulovere de lână și o haina de ploaie, caciula și să nu uităm de mănuși. Un alt element de care sa nu uitati este lanterna desigur! Erau foarte mulți oameni pe munte. Toată lumea a vrut să fie sus înainte de răsărit. Am ajuns cu cateva minute înainte de răsărit. A fost o priveliște spectaculoasă!
După răsăritul soarelui, în plină zi, am mâncat micul dejun și ne-am odihnit pentru o vreme. In partea de sus a Muntelui Fuji, există un o cabana de unde puteți cumpăra băuturi și produse alimentare, și există chiar și o “stradă”, cu tarabe cu suveniruri și automate (!). Am continuat să facem o plimbare circulară în jurul craterului. Atracțiile sunt fantastice. Protecția solară si apa au fost elementele necesare acum! Cateva ore mai târziu,am plecat din nou pe jos. Am spus la revedere acestui munte frumos și am plecat la tren spre Tokyo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *