Anorexia nervoasa

Anorexia nervoasa este o tulburare de alimentatie care iti poate ameninta viata daca severitatea ei creste foarte mult. Interventiile medicale cu ajutor din partea ta sunt celem ai bune metode sa treci peste aceasta boala. Aceasta tulburare nu poate fi ignorata pentru ca iti fura sanatatea, relatiile, starea mentala si stima de sine.

Expertii considera ca aceasta tulburare de alimentatie este o combinatie de disfunctionalitati medicale si psihologice. Acestea cauzeaza dezechilibrul electrolitilor, malnutritie si deshidratare. Adoptarea unor obiceiuri alimentare sanatoase si obisnuirea cu mancarea si admiterea unei rutine stricte pe o perioada de timp este unul din primii pasi de a depasi anorexia nervoasa. Asistenta in reabilitare e de asemenea importanta pentru a oferi suport moral. Metodele terapeutice cu interventii in comportamenit si autoeducarea ajuta in lupta impotriva acestei boli la nivel psihologic.

Ajutorul psihoterapeutic in cresterea stimei de sine si abordari benefice pentru a face fata stresului si suferintei sau alte emotii negative care se acumuleaza pe parcursul tratamentului. Terapia cognitiva aduce o transformare gandurilor tale, pentru a te adapta si a face fata schimbarilor la nivel psihic intr-o maniera practica. Interventiile comportamnetale te ajuta sa urmezi un stil de viata sanatos care e face sa te simti increzatoare si revigorata.

Autohipnoza completeaza acele metode medicale pentru a trata aceaste boala. Asta, pentru ca suferndul isi foloseste mintea la nivel subconstient pentru a sugera schimbari cerute de catre corp. Aceste sedinte sunt relaxante in natura si e ajuta sa ramai calma si sa iti schimbe perspectivele la o abordare pozitiva. Mintea devine receptiva la schimbari si factorii care trebuie schimbati la stilul de viata se intampla mai rapid. Obiceiurile nedorite se schimba cu mai putin stres si efort.

Un tratament care implica atat aspectul medical cat si psihologic pot echilibra pentru a obtine beneficii la ambele, si sa trateze aceasa boala. Pentru a ajunge la combinatia optima, trebuie sa ii explici deschis problema medicului.

Sa depaseasca anorexia nervoasa poate fi dureros si neplacut pentru pacient, daca acesta are anumite dependente care sunt autodistructive. Tratamentul poate dura mult dar trtatarea cazurilor extreme a acestei boli nu e imposibila. E foarte important sa ai o atitudine pozitiva cand te afli sub tratament. Trebuie sa vizualizezi constant cum vrei sa fii odata ce te-ai recuperat complet. Asta te ajuta sa lupti impotriva emotiilor negative.Exista produse variate care ajuta lalupta impotriva acestei boli. Exista terapii care promit recuperarea rapida. Insa, ajutorul medical specializat e necesar pentru a face procesul de vindecare mai usor si sa ofere suport emotional si moral. Sfatul medicului ajuta de asemenea sa stabilesti o dieta potrivita in functie de starea curenta a organismului..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *