Ramai activa in timpul iernii

Exista o multime de moduri de a fi activi  toamna și iarna, chiar daca vremea e rece. Puteți rămâne în formă și să va distrati în timp ce faceti asta. Iata cateva idei:

În interior
Du-te la plimbări la mall, cu o prietena. Școlile pot avea săli de sport interioare în cazul în care vă plimbati. Este posibil să doriți să cumpărați un pedometru de la un magazin de articole sportive. Puteți să-l utilizați pentru a număra pașii. Acest lucru va va motiva să mergeti mai mult.
Ia unele greutăți de mână sau benzi elastice pentru a le utiliza la domiciliu pentru exercitarea rezistentei. Poti sa faci asta în timp ce te uiți la emisiunea TV preferată sau asculti muzică. Incearca sa faci un pic mai mult în fiecare săptămână. Utilizeaza cutii de alimente, dacă nu vrei să cumperi greutăți.
Cumpara sau inchiriaza un DVD cu exerciții, sau împrumuta-l de la bibliotecă. Dacă ai un MP3 player, poti descărca de pe Internet. Acesta poate fi un mod distractiv de a rămâne în formă la domiciliu.

Ramai activa in timpul iernii
Coboara scările si mergi pe jos ori de câte ori poți. Acest lucru iti va oferi activitate suplimentară, chiar și intr-o zi plină.
Fa curatenie in casa, da cu mopul, aspira, spala rufe sau ferestre. Poti ramane activă în timp casa ta va arata bine.
Alătura-te la o sală de gimnastică sau club de sănătate. Poti folosi aparate cum ar fi benzile de alergare sau biciclete de exercițiu. Încearca o clasă de fitness sau o activitate nouă de interior, cum ar fi aerobic, dans sau inot. Multe orașe au centre care oferă cursuri de fitness accesibile.
Înscrie-te si implica-te în ligile sportive din comunitatea ta sau la locul de muncă. Multe orașe oferă sporturi de interior, cum ar fi baschet, volei, fotbal de interior, sau înot.
În aer liber
– Curata frunzele din curte sau  fa curat locul de muncă.
-Scoate câinele la plimbare. Acest lucru trebuie sa faca parte din rutina ta de plimbări de zi cu zi.
-Curata zapada cu lopata. Acesta poate fi un mare exercitiu de iarnă. Dar, dacă ai probleme cu inima sau alte probleme de sănătate, asigura-te că întrebi medicul daca este în regulă.
-Încearca o activitate nouă de iarna cum ar fi patinaj, schi fond, sau snowshoeing. Când faci activități în aer liber în zonele mai puțin populate, planuieste dinainte.Ramai activa in timpul iernii

Haine pentru vreme rece

Dacă ai de gând să fii activă în aer liber, poarta haine cconfortabile, care tin de cald. Pentru protecție, cel mai bine este să porti:

-O caciula. Dacă e foarte frig, de asemenea, iti poti acoperi fata cu un fular.
-Poarta straturi impermeabile exterioare pentru a te proteja de zapada
-Îmbrăcăminte din lână sau polipropilenă. Acestea vă protejeaza corpul de la a pierde caldura, chiar dacă materialul devine umed. Nu purta bumbac.
-Șosete din lână și pantofi impermeabili. Șosetele și pantofii ar trebui să se potrivească dar nu sa fie prea stramti.
-Mănuși cu un deget, mai degrabă decât mănuși normale. În acest fel, degetele sunt împreună, astfel încât să le puteți rula într-un pumn daca va e frig.Ramai activa in timpul iernii
-Consultați-vă cu medicul înainte de a începe o activitate nouă în cazul în care:

-Aveți probleme cu inima sau alte probleme de sanatate.
-nu ati fost activ într-o lungă perioadă de timp.
– Dacă aveți probleme cu respirația, cum ar fi astmul sau BPOC, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a fi activ pe vreme rece.

Pentru a rămâne în condiții de siguranță, încercați să faceți mergeti pe jos cand e lumina afara. Foloseste pauza de pranz, pentru a face activități familiale atunci când copiii ies de la scoala. Dacă e întuneric afară, mergi cu un partener.

Aveți grijă să nu alunecati pe un teren umed sau înghețat. Evitați activitățile în aer liber, în frig extrem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *