Cultiva-ti propriile legume organice

Popularitatea alimentelor organice este în creștere pentru ca oamenii au devenit mai constienti de consumul de alimente sănătoase. Fructele si legumele organice contin mai putine pesticide, cum ar fi insecticide, ierbicide si fungicide, comparativ cu cele conventionale. Alimentele organice sunt întotdeauna scumpe, deci este mai bine să le cultivi singura. Prin aceasta, se poate reduce bugetul cu produsele alimentare și în ceea ce privește asigurarea ca mananci sanatos.. Cultivarea legumelor organice este cea mai bună opțiune.

Legume pe tot parcursul anului

Cultivarea legumelor organice nu are nevoie de mult spațiu și cunoștințe. Se curăță aerul , de asemenea, crește aspectul estetic al oricărui spațiu interior.

Aproape orice tip de legume pot fi cultivate în interior. Salata verde e foarte simplu și rapid de crescut, și are nevoie doar de un pic de spatiu. Hrișca, floarea-soarelui cresc bine în tăvi. Aveți posibilitatea să le cresteti în sol sau pe prosoape de bucatarie umezite. Puteți, de asemenea, să cresteti varză, diferite cereale, legume uscate,  și semințe cu ușurință pe pervazul unei ferestre, în tăvi sau în borcane. Puteți încerca, linte, broccoli, lucerna, mazare, fasole și lăstari de grâu.Puteți să cresteti chiar și ierburi pe pervazul unei ferestre. Patrunjel, ardei iute pot fi cultivate într-o oală.

 

Cultiva-ti propriile legume organice

1. Metoda de cultivare

Lucrurile necesare: coșuleț de plastic gol, prosop de bucatarie, apa, punga de hartie maro și, desigur, semințele. Semințele de rapiță, muștar sau creson sunt cele mai bune.

În primul rând, puneti in coșuleț mai multe straturi de hartie de bucătărie umezită. Presarati și semănati semințele pe prosopul de bucatarie de hârtie. Acum, luati o pungă de hârtie maro și puneti coșulețul în ea. Așezați într-un dulap întunecat sau sub chiuveta. Odată ce semințele încep să germineze, scoateti punga de hârtie și păstrati răsadurile în lumina zilei. Nu păstrați coșulețul pe pervazul unei ferestre foarte însorite ca rasadurile se vor usca. Verificați coșulețul zilnic și se adaugă apă, dacă este esențială. Puteți recolta salata verde atunci când are aproximativ 2-3 cm. Se taie frunzele exterioare cu foarfeca . Aveți posibilitatea să le adăugați la salate sau sandwich-uri.

2. Cultivarea pe sol

Lucrurile necesare: borcan semințe, apă, sol și o tavă de plastic.

Într-un borcan, inmuiati semințe și după 12 ore se scurge apa. Lăsați semințele înmuiate să înmugurească pentru o zi. Apoi se ia o tavă de plastic, se pune un strat de sol / compost și semănati semințele uniform pe suprafata. Acoperiți-le cu un strat subțire de pământ și udati solul in fiecare zi. Va fi gata pentru recoltare in jur de 7 zile.

Cultiva-ti propriile legume organice

Usturoi:

Lucrurile necesare: catei de usturoi, ghiveci cu gauri de drenaj și sol argilos.

Ia o oală cu sol argilos și planteaza niste catei de usturoi. Asigura-te  că vârful ascuțit este orientat în sus. Pune oala pe un pervaz aproximativ 8 ore la lumina directa a soarelui. Uda în mod regulat pentru a menține solul umed. După o săptămână sau două, muguri de usturoi vor începe să apară. Atunci când acestia au cativa centimetri inaltime, ii puteți recolta cu o pereche de foarfece și să ii utilizati în salate, supe si cartofi copti.

Ceapă verde

Lucrurile necesare: ceapa verde cu rădăcini albe, ghiveci cu gauri de drenaj, compost organic și sol argilos organic.

Într-un vas plin cu sol argilos puneti ceapa. Păstrați oala pe pervazul ferestrei și udati daca solul se simte uscat la atingere. Ceapa verde are nevoie de aproximativ 6 – 7 ore de lumina pe zi. Ceapa va începe să crească în câteva săptămâni. Tăiați frunzele verzi și lăsați ceapa în sol. Puteți trage chiar ceapa cu totul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *