Atacul de panica

Atacurile de panica pot fi simptome de tulburare de anxietate. Aceste atacuri sunt o problemă serioasă de sănătate în SUA, cel puțin 20% dintre americanii adulti, sau aproximativ 60 de milioane de oameni, vor suferi de atacuri de panica la un moment dat in viata lor. Aproximativ 1,7% dintre americanii adulti, sau aproximativ 3 milioane de persoane, vor avea tulburarea de panica la un moment dat in viata lor, de două ori mai des la femei decat la barbati. Varsta de varf de la care oamenii au primul lor atac de panică (debut) este de 15-19 ani. Un alt fapt despre panica este că acest simptom este izbitor de diferit de alte tipuri de anxietate, atacurile de panica au loc atat de brusc si de multe ori neașteptate,incat par a fi neprovocate.

Tulburarea de panica numără aproximativ 0,7% din copii sau care sufera de tulburare de anxietate generalizată și deși apare de două ori mai frecvent la femei comparativ cu bărbații, băieții și fetele au tendința de a experimenta această tulburare, la o frecvență egală.

Odată ce o persoană a avut un atac de panica, de exemplu, în timp ce de conduce , se afla la cumpărături într-un magazin aglomerat, sau într-un lift, el sau ea poate dezvolta temeri iraționale, numite fobii, cu privire la aceste situații și să înceapă să le evite. În cele din urmă, modelul de evitare și nivelul de anxietate cu privire la un alt atac pot ajunge la punctul în care ideea simpla de a se angaja în activități care au precedat primului atac de panica declanseaza atacuri de panica, rezultând ca individul cu tulburare de panica sa fie în imposibilitatea de a conduce vehicule sau chiar iesi din casa. În această etapă se spune ca persoana are tulburare de panica cu agorafobie. Astfel, există două tipuri de tulburare de panica, tulburare de panică cu sau fără agorafobie. Ca si alte boli majore, tulburarea de panica poate avea un impact grav asupra vieții de zi cu zi a unei persoane cu excepția cazului în care persoana beneficiază de un tratament eficient.

 

Atacul de panica

Atacurile de panica la copii pot duce la declin, evitând școala și alte separări de părinți, precum și abuzul de substante, depresie, suicid și gânduri, planuri, de sinucidere.

Da, atacurile de panica sunt reale și potențial daunatoare din punct de vedere emotional. Din fericire, acestea pot fi controlate cu tratamente specifice. Din cauza semnelor fizice îngrijorătoare și simptomelor care însoțesc atacurile de panica, ele pot fi confundate cu atacuri de cord sau alte boli care pun viața în pericol. De fapt, până la 25% din persoanele care vizitează camerele de urgenta din cauza durerii toracice se confruntă cu atacul de panică. Ca rezultat, persoanele cu acest simptom de multe ori sunt supuse testelor medicale extinse pentru a exclude alte boli. Din păcate, uneori, mai mult de 90% din aceste persoane nu sunt diagnosticate adecvat ca suferind de atacuri de panică.

Cei dragi, precum și personalului medical, în general, încearcă să liniștească suferindul de atac de panica spunandu-i ca nu e in pericol. Dar aceste eforturi se pot adăuga, uneori, la dificultățile pacientului. În cazul în care medicii folosesc expresii cum ar fi “nimic grav,”  toate sunt in capul tau,” sau  nimic de care să vă faceți griji,” acest lucru poate da impresia greșită că nu există nici o problemă reală, că ar trebui să fie în măsură să depășească simptomele pe cont propriu și că tratamentul nu este posibil sau necesar. Ideea este că, în timp ce atacurile de panica pot fi cu siguranță grave, ele nu pun organele în pericol.

 

Atacul de panica

Ce cauzeaza atacuri de panica?

Deși nu există cauze specifice pentru atacuri de panica la adulti sau copii, cum ar fi cele mai multe alte simptome emotionale, panica este considerata a fi rezultatul unei combinații de vulnerabilități biologice, moduri de gândire, și stres social (modelul biopsihosocial). Conform unei teorii de tulburare de panica, sistemul de alarmă”, al organismului se constituie dintr-un set de mecanisme mentale și fizice, care permite unei persoane să răspundă la o amenințare, tinde să fie declanșată în mod inutil, atunci când nu există nici un pericol. Oamenii de stiinta nu stiu exact de ce se intampla acest lucru sau de ce unele persoane sunt mai sensibile la problema decat altele. Tulburarea de panica a fost gasita genetica în familii, iar acest lucru poate însemna că moștenirea (genetica) joacă un rol important . Cu toate acestea, mulți oameni care nu au istoric familial dezvolta aceasta tulburare. Studii diferite s-au efectuat pentru a stabili dacă deficiențele nutriționale de zinc sau magneziu pot juca, de asemenea, un rol ca un factor de risc pentru dezvoltarea de tulburarea de panica. În timp ce unele statistici arată că minoritățile etnice dezavantajate au tendința de a suferi de tulburari de internalizare ca tulburarea de panica mai des decât majoritatea populației din Statele Unite, alte cercetari arata ca ar putea fi rezultatul unor diferențe în modul în care grupurile etnice interpreteaza și discuta semnele și simptomele de intensa spaimă, cum ar fi atacurile de panica.

Psihologic, oamenii care dezvolta atacuri de panica sau o tulburare de anxietate sunt mai susceptibili de a avea un istoric a ceea ce este cunoscut sub numele de sensibilitate la anxietate. Sensibilitatea la anxietate este tendința pentru o persoană să se teamă că senzațiile corporale anxietate legate de (cum ar fi durere in piept scurta) pot avea consecințe personale grave (de exemplu, crezând că aceasta înseamnă în mod automat ca inima lor se va opri).  De multe ori, primele atacuri sunt declanșate de boli fizice, un alt stres major sau, poate, medicamente care cresc activitatea în acea parte a creierului implicata în reacții de frică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *