Statistici socante despre sanatate

 

Unul din 10 parinti crede ca o Coca-cola este echivalenta cu un fruct

 

Potrivit unui studiu despre obiceiurile alimentare ale familiei, de catre compania GreenGiant, unul din 10 parinti din Marea Britanie cred ca a bea Coca cola e ca si cum ai consuma un fruct sau o leguma. Nu numai atat, unul din 10 chestionati de asemenea cred ca chipsurile sunt sanatoase, in timp ce unul din 5 considera ca dulciurile cu aroma de fructe sunt similare fructelor. Surprinzator, unul din 20 nu cred ca portocalele sau bananele sunt importante in dieta.

Una din 6 femei ar prefera sa fie oarba decat grasa

In timp ce multi dintre noi platim bani buni pentru un corp perfect, cercetatori din Arizona au descoperit ca foarte multe femei ar da mai mult decat atat ca sa fie slabe, inclusiv lumina ochilor. Potrivit acestui studiu, una din 6 femei ar prefera sa fie oarba decat grasa. Mai mult, alte femei au afirmat ca prefera alcoolismul sau herpesul in locul grasimii, in timp ce una din trei  spun ca prefera sa sufere de depresie.

48 procente din femei vor chirurgie cosmetica  

Rezultatele unui studiu publicat in Journal of Plastic and Reconstructive Surgerysugereaza ca satisfactiile unui corp perfect si increderea care le-o ofera sunt extrem de importante pentru femei. Potrivit acestui studiu 48 la suta dintre femeile chestionate ar fi interesate de chirurgia cosmetica, in timp ce 23 la suta ar fi posibil interesate. Pe de alta parte, interesul barbatilor cu privire la chirurgia cosmetica este scazut semnificativ, 23 la suta afirmand ca ar fi interesati, in timp ce 17 procente ar fi potential interesati.

O treime din tipurile de cancer se pot preveni

Cancerul este cel mai mare asasin, inregistrandu-se 40 de procente de morti premature. In timp ce expertii sunt indecisi cu privire la unele tipuri de cancer, Organizatia mondiala a sanatatii a relevat ca o treime din tipurile de cancer pot fi prevenite prin stilul de viata. Unele dintre principalele cauze ale cancerului includ fumatul, inactivitatea fizica, obezitatea, alcoolul, infectiile si poluarea.

Fumatorii pierd o treime din memorie

Statistici socante despre sanatate

In timp ce sunt multe statistici socante despre fumat (cum ca la fiecare 6 secunde cineva moare din cauza tutunului) poate putini dintre noi stim ca unul dintre efectele dezastruase ale fumatului este ca fumatorul pierde o treime din memorie. Potrivit studiului efectuat de Northumbria University, fumatorii s-au dovedit a fi foarte slabi la testele de memorie in comparatie cu nefumatorii. Se pare ca acest obicei are efecte dezastruoase asupra colectarii de informatii.

Numai 6 la suta dintre americani fac miscare 30 de minute pe zi.

Recomandarea generala pentru sanatate si fitness la adult este de minim 30 de minute de exercitii fizice pe zi. Insa, potrivit unui studiu recent efectuat, doar 6 la suta dintre americani urmeaza aceste recomandari. In timp ce 22 la suta pretind ca fac exercitii de 3-4 ori pe saptamana, ramane un procent enorm de oameni care nu fac miscare regulat, crescand astfel riscul obezitatii si bolilor de inima. .

Fara sa stii, ai putea consuma 46 de lingurite de zahar pe zi

Statistici socante despre sanatate

Poate crezi ca dieta ta nu e bogata in zahar, dar chiar daca stai departe de deserturile cu ciocolata, tot ai putea manca maximul dietei reomandate. Potrivit unui studiu publicat in Journal of the American Medical Association, companiile alimentare au crescut continutul de zahar din produse, pentru a le face mai apetisante. Studiul arata ca oamenii pot sa consume pana la 46 de lingurite de zahar pe zi, fara sa isi dea seama, riscandu-si sanatatea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *