Beneficiile acidului folic

Acidul folic este adesea menționat ca o super vitamina pentru femeile gravide. Femeile care așteaptă un copil sau care vor sa ramana gravide sunt încurajate să ia un supliment cu acid folic in fiecare zi. Ce este acest mineral și de ce este atât de important pentru femeile insarcinate?Vom vorbi despre asta in articolul de mai jos.

Ce este acidul folic?
Acidul folic este de fapt o formă a uneia dintre vitaminele B. El ajută la producerea de celule roșii in sânge, care este necesară pentru a proteja creșterea fătului. Cresterea si dezvoltarea neuronala a creierului copilului depinde de globulele rosii sanatoase ale mamei, si acidul folic susține dezvoltarea celulelor.

Amintiți-vă că, de obicei, malformațiile congenitale se întâmpla foarte devreme în timpul sarcinii, de obicei, în primele trei până la patru săptămâni. Acesta este motivul pentru care femeile sunt adesea sfătuite să înceapa să ia un supliment prenatal înainte de a rămâne gravide, astfel încât organismul are timp să ingereze aceste suplimente și să înceapă procesul de construire a celulelor sanatoase. Cele mai multe vitamine prenatale vor contine acid folic.

 

Beneficiile acidului folic

 

Deoarece acidul folic este atât de benefic pentru femei, acestea pot lua un supliment  de 400 mg de acid folic, chiar dacă nu încearca sa conceapa. Nu luați mai mult; Niciodată să nu suprasolicitați suplimentele, pentru ca acestea ar putea provoca tulburari digestive si hepatice. Continuați să luați 400 mg atunci când încercati sa ramaneti insarcinate și în timpul primelor trei luni de sarcină. După luna a patra și nastere, luati 600 mg de acid folic pe zi. În timp ce alăptati, luati 500 mg zilnic.

Dacă nu aveți suficient acid folic în organism, copilul ar putea dezvolta ceea ce e numit defect de tub neural. Acesta include spina bifida, care este dezvoltarea incompleta a maduvei spinarii, si anencefalie, care este dezvoltarea incompleta a partii majore a creierului. Anencefalia este de obicei fatală, și spina bifida va duce de obicei, pe termen lung la handicap. Acidul folic poate reduce riscul de malformatii cu aproximativ 50%. Acidul folic poate proteja, de asemenea, copilul de nastere prematura, greutate mica la nastere.

 

Beneficiile acidului folic

 

Împreună cu un supliment de acid folic, puteți  consuma alimente care contin acid folic, inclusiv ficat de vita, linte, spanac, fidea de ou, fasole. Acestea toate contin cantitati sanatoase de acid folic necesare în timpul sarcinii.

Vorbiti de asemenea cu medicul obstetrician dacă aveți întrebări cu privire la orice supliment sau element necesar în organismul dumneavoastră. El vă poate da orientări personalizate cu privire la ceea ce aveti nevoie pentru a rămâne sănătoase și pentru a asigura sănătatea copilului.

Alte beneficii
Studii recente arata ca un aport suficient de acid folic scade rata de avorturi recurente. Mai multe beneficii sunt menționate mai jos.
Crește laptele matern
Previne boala Alzheimer
Bun pentru îngrijirea pielii
Îmbunătățește dezvoltarea creierului și funcționarea
Previne cancerul
Imbunatateste fertilitatea
Previne bolile de ochi, cum ar fi degenerescenta maculara
Mai multe afectuni, cum ar fi abuzul de alcool, dieta cu valoare nutritionala proasta, boli de ficat, probleme ale tractului digestiv, boli de rinichi si medicatia gresita pot duce la deficit de acid folic  care poate agrava ulterior afectiunile menționate. Păstrați întotdeauna   controlul asupra nivelurilor de acid folic si consumati alimente bogate in acest acid în cantitate suficientă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *