Vinul, o bautura de mare clasa

Cunosti diferitele tipuri de vinuri? Poate te simti inconfortabil sa intrebi pe altii, in special cand vrei sa comanzi o sticla de vin la intalnire. Acest ghid simplu te poate ajuta sa intelegi diferitele tipuri de vin imediat. Nu-i asa ca intotdeauna ai fost fascinata de diversitatea vinurilor, de felul in care arata si de modlul in care sunt tratate de cunoscatorii de vinuri?

Cunosc oamenii cu adevarat vinurile ?

Poate parea stupid sa intrebi pe cineva despre vin, dar sa fim sinceri, nu sunt foarte multi oameni care cunosc cu adevarat vinurile. Vinul ca bautura a fost intotdeauna asociat cu cei sofisticati si de mare clasa, si parca ti se pare ca stii totul, chiar daca doar reusesti sa-i pronunti corect numele.

In primul rand, inainte sa gasesti vinul perfect, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre tipurile de vin, daca vrei sa iti multumesti partenerul de intalnire si sa impartiti o sticla grozava de vin.

Tipuri de vin

Producatorii de vinuri din intreaga lume folosesc sute de diverse varietati de struguri, pentru a face diferitele tipuri de vin. Cunoscand varietatile de baza, te poate ajuta sa comanzi cel mai bun vin si sa-ti impresionezi partenerul in acelasi timp.

Cabernet Sauvignon [Cab-er-nay Sau-vin-yon]

Aceasta este cea mai renumita varietate de struguri pentru productia de vinuri rosii. Cel mai bun Cabernet Sauvignon vine din Bordeaux, Franta, desi este crescuta de majoritatea producatorilor de vinuri.  Vinul, o bautura de mare clasa

Chardonnay [Shar-doh-nay]

Acesta a devenit cel mai cumparat vin alb sec din lume la ora actuala. Varietatea Chardonnay este crescuta in orice zona din lume de producatorii de vinuri.  De obicei, invechit in butoaie de stejar, vinul e bogat in miros si aroma. Vinul are un caracter fructat, untos, cu componente de vanilie.

Vinul, o bautura de mare clasa

Chenin Blanc [Shen-in Blaank]

Este una din varietatile crescute pe scara larga. In zilele noastre, multi producatori de vinuri inlocuiesc acest tip de struguri cu Chardonnay sau alte tipuri, pentru a obtine preturi mai mari. Are un caracter fructat si aduce  cu Chardonnay la aciditate si aroma.Vinul, o bautura de mare clasa

Grenache [Gren-ash]

Este a doua cea mai cultivata varietate de struguri din lume. Grenache tinde sa fie dulce dar nu are foarte mult caracter pana nu e bine vinificat. Acest tip de struguri creste in multe locuri care se confrunta cu seceta si caldura extrema.

 Vinul, o bautura de mare clasa

Pinot Gris [Pea-no gree]

Acest tip de struguri colorati maro a devenit de succes in zilele noastre. Produc un vin sec alb cu o aroma impetuoasa si parfumata.

Vinul, o bautura de mare clasa

Pinot Noir [Pea-no nwaa]

Principalul tip de struguri din regiunea franceza Byrgundia. Este dificil de cultivat dar daca e bine cultivat, vinul este bogat si complex, avand arome de cirese amare, zmeura si menta.

Vinul, o bautura de mare clasa

Riesling [Reese-ling]

Acesta e unul din cele mai grozave vinuri din lume. Strugurii Riesling au nevoie de clima mai rece si cresc in locuri ca Germania. Vinul are un nivel ridicat de aciditate si este foarte floral si fructat. Vinul are potential ridicat de invechire. Vinul, o bautura de mare clasa

Avand aceasta lista cu vinuri in minte, practic, poti sa mergi in orice restaurant si sa comanzi cel mai bun vin, fara sa transpiri prea mult, atata timp cat sti sa combini vinul mancarea cu diferitele tipuri de vin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *