La ce putem folosi zatul de cafea

După prepararea cafelei, zatul este de multe ori aruncat în coșul de gunoi. Unii oameni consideră zatul de cafea stors ca element lipsit de valoare. Dacă ar ști la cate foloseste l-ar păstra, probabil, în dulapurile lor.

Zatul de cafea are multe alte utilizări în afară de producerea de cafea. El poate fi folosit pentru grădinărit, indepartarea insectelor și chiar ca produs  de ingrijire pentru animale de companie . Cel mai bun din toate, utilizarea  zatului de cafea este ecologica. Gandeste-te de doua ori dacă ai de gând să arunci următorul lot de zaț de cafea. Aici sunt cele mai bune motive pentru care zatul de cafea trebuie păstrat:

Compost – zațul se potriveste cu standardele stabilite de către grădinari pentru materiale de compost. Când este amestecat cu nutrienti din sol, face solul mai bogat și mai acid. Plantele care înfloresc în sol acid vor fi mai sănătoase, deoarece acestea pot obține hrana necesară din sol. Dacă aveți o bună aprovizionare de zat de cafea, doar distribuiti-l uniform in gradina. Plantele tale te vor răsplăti prin producerea de flori robuste.

 

La ce putem folosi zatul de cafea

 

Solutie de ingrijire pentru animalele de companie – Amestecati zat de cafea, cu puțină apă și rezultatul este o soluție buna de ingrijire pentru animalele de companie. Soluția se inmoaie pe blana animalului tau de companie, oferindu-i un luciu frumos. Unii oameni chiar susțin că soluția ține puricii și alți paraziți departe de pe animalele de companie, deși acest lucru are încă nevoie de teste pentru a fi considerat un fapt.

Deodorant de frigider – stocarea diferitelor tipuri de alimente in frigider poate produce un amestec urât de mirosuri. Elimina aceste mirosuri iuti cu un bol plin cu zaț de cafea. Puneți vasul în interiorul frigiderului și deodorantul din zat de cafea va absorbi treptat toate mirosurile nedorite. Dacă frigiderul este dotat cu alimente depozitate, trebuie doar să adăugați câteva picături de vanilie in deodorant, astfel încât să poată absorbi mai multe mirosuri.

Exfoliant pentru piele – Frecarea pielii cu extract de cafea măcinată pare o prostie, dar este de fapt o idee bună. Extractul indeparteaza celulele moarte ale pielii, ceea ce duce la o piele cu aspect frumos. Acesta vă poate salva bani, deoarece acest produs simplu poate inlocui practic sesiuni de scumpe la medicul dermatolog.

Deodorant de pantofi – persoanele active și care au picioarele urât mirositoare sunt adesea asociate una cu cealaltă. Se rezolva prin plasarea zatului de cafea pus în pantofi. Acesta nu vă va scuti doar de picioare urat mirositoare, dar veti scapa cu siguranță de miros. Dacă doriți să eliminați cu adevărat mirosul vă puteți spăla întotdeauna picioarele cu apă și extract de cafea măcinată.

Soluție de par – Să recunoaștem, toată lumea vrea să aibă părul strălucitor și frumos. Unii oameni cheltuiesc sume importante de bani doar pentru a face parul sa arate mai bine. Zațul de cafea face parul mai moale si mai stralucitor. Doar spalati parul cu o solutie din apa si zat de cafea și clătiți.

 

 

La ce putem folosi zatul de cafea

Extermina furnicile– Furnicile pot fi enervante, mai ales dacă iti invadeaza baia sau hainele. Puteți evita acesti dăunători mici frecand zatul de cafea pe dulapul tau. Din anumite motive, furnicilor nu le place mirosul și proprietățile extractului de cafea măcinată.

Ingredient de colorare- Dacă combinati extractul de cafea măcinată cu apă caldă, puteți crea vopsea maro pentru materiale, lucrări de artă și alte aplicații. Puteți amesteca, de asemenea, extract de henna pentru a produce tatuaje henna de culoare maro.

Puteți folosi zatul de cafea ca înlocuitor pentru produse neconvenționale pentru multe activități casnice. Cu varietatea larga de utilizari, se poate spune că zatul de cafea este foarte util.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *