Beneficiile algelor marine

Algele rosii si toate vegetalele marine nu au egal in regnul vegetal in privinta continutului de minerale majore si oligoelemente. Ele sunt atat de bogate in substante nutritive, incat chiar in cantitati foarte mici, au efecte considerabile. Vegetalele marine contin de asemenea substante fitochimice unice, care exista numai in plantele crescute in ocean. In plus, vegetalele marine sunt una dintre putinele surse dietetice non-animale bine studiate de vitamina B12, o substanta nutritiva esentiala.

Vegetalele marine contin:

-vitamina B12-una dintre putinele surse non-animale cercetate, importanta mai ales pentru vegetarieni. Desi algele rosii sunt bogate in vitamina B12, algele laver contin de 2,5 ori mai multa vitamina B12.

-cantitati mari de fier-o portie de 7 g de alge rosii sau kelp asigura pana la 30 la suta din necesarul zilnic recomandat si de 4 ori mai mult fier decat spanacul

-cantitati impresionante de calciu neprovenit din lactate-o portie de alge alaria asigura aceeasi cantitate de calciu ca 120 de g de branza de vaci, 80 g iaurt sau 3 portii e branza grasa. Aceeasi portie contine mai mult calciu decat 120 g varza creata fiarta.

-cantitati substantiale de potasiu-o portie de kelp contine de aproape 2 ori mai mult potasiu decat o banana si aproape la fel demult ca un cartof

-cantitati importante de crom-care ajuta la reglarea nivelului zaharului din sange, foarte important pentru persoanelke cu diabet  si hipoglicemie. Cantitati mari de crom detin mai ales algele kelp si alaria. Regimul adecvat in crom poate ajuta la prevenirea declansarii diabetului la adulti.

Enzime vii-consumatorii de alimente crude si alte persoane care cauta alimente vii constata ca vegetalele marine sunt active din punctul de vedere al enzimelor.

Sursa excelenta de iod-vegetalele marine elimina necesarul dietetic de crustacee marine sau sare iodata.

Vitamina K-importanta pentru coagularea sangelui . Algele rosii sunt una dintre sursele cele mai bogate in vitamina K dintre toate grupele de alimente.

Beta-caroten-algele alaria si laver au la fel de mult beta-caroten /gram ca broccoli si spanacul proaspat si ca multe alte vegetale verzi foarte apreciate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *