Bhutan, farmec si exotism

Ascuns în sud estul Himalayei din 1974, când câțiva străini au fost invitați la Încoronarea regelui, Bhutan rămâne un teren de neegalat prin farmec, mistica si exotism. Este amplasat în Himalaya înaltă, unde oamenii il respectă regele lor și il privesc cu venerație, și el, la rândul său ofera măsuri de dezvoltare a Împărăției Sale, cu un coeficient Național Brut de fericire.

Considerat de mulți puritani occidentali ca o țară din lumea a treia, cu susținere majora asupra agriculturii și câteva minuni tehnologice, Bhutan rămâne un loc care iti vindeca sufletul si descoperi adevaratul tau sine.  Vino in Bhutan și experimenteaza o vacanță reconfortantă  si probabil, nu vei mai vrea sa mergi în altă parte.

Farmecul natural din Bhutan

S-ar putea sa va indragostiti de Bhutan și munții acoperiti de zăpadă, așezările simple (aproape de Neanderthal), și absolut niciun drum cu excepția unui singur drum principal care ruleaza de-a lungul văii pentru transportul de persoane și de produse din întregul mic regat budist. Veți găsi foarte rar automobile și oamenii preferă mersul pe jos și de echitatia. Buthanul este acoperit cu păduri dese, plantații, pustietati feerice, si da – Himalaya, care strălucesc în soare.

Totul in Bhutan este cu adevărat fascinant, dar pentru turistii care doresc imediat să experimenteze aici sunt câteva locuri pe care le vei adora.

Bhutan, farmec si exotism

Thimphu

Thimphu nu contine niciuna dintre marile minuni naturale ale Bhutanului. Cu toate acestea, dacă planificati sa veniti în Bhutan veti ateriza în acest oraș capitala, și de ce sa nu începeti explorarea frumosului Regat de aici?

Situat la o altitudine de aproximativ 2400 de metri de la nivelul mării, Thimphu este unul dintre putinele locuri unde puteți obține un pic de rafinament  amestecat cu spatiile naturale pe care le conține în vecinătatea sa. Memorialul Chorten, un tribut adus regelui Jigme Wangchuk, Simtokha Dzong, o mănăstire spectaculoasa situata în valea de pe Thimphu, Muzeul Heritage Folk, pentru cei interesați sa cunoasca mai multe despre viața și cultura din Bhutan, și Cheri Goembha, o manastire aflata la două ore distanță de Thimphu, sunt locuri minunate pe care ar trebui sa vizitati înainte de a trece pe la  minunile reale naturale ale Bhutanului.

 

Bhutan, farmec si exotism

Valea Haa

Există foarte puține locuri în lume care pot să se ridice la diversitatea multi-formă de viață pe care Haa Valley o are. E una dintre cele mai plăcute locuri de vacanta din Bhutan, acest loc este la aproximativ o oră de la Paro, Chhukha și Samtse, dacă aveți de gând să veniti aici, într-o expediție de trekking. Locuri de vizitat în Valea Haa includ Lhakhang Karpo și Lhakhang Nagpo și Meri Penseum (un set de trei munți ). Ai putea, de asemenea, face trek la Haa Goempa, Jamtoe Goempa, și sa vizitezi mai multe mănăstiri din regiune.

Valea Gangtey

Dacă vă place muntele dar detestati sa faceti trekking alpin, (sau sunteti prea speriați să faceti acest lucru), ar trebui să vizitați Valea Gangtey. În contrast complet cu padurile de conifere pe care le găsiți în Himalaya, valea Gangtey se mândrește cu o întindere mare de pajiști și pășuni verzi cu variatii minime înclinate.

Peisajul este completat cu confluența a două râuri – Nakay Chhu și Chhu gay care se scurg pe pajiști și sunt utilizate pentru rafting și expeditii de caiac. Apa râurilor este foarte lenta și calma și, prin urmare, nu multe pasionații de aventură iubesc raftingul aici. Puteți avea tot raul la dispozitie, dacă aveti noroc!

Mongar și Lhuntse

Situate la o altitudine de 5000 de metri în Himalaya, Mongar și Lhuntse sunt locuri fabuloase pe care le pur și simplu nu va puteti permite să pierdeți atunci când faceti turul Bhutanului. Există mai multe temple jurul acestor locuri, dedicate lui Gautama Buddha, și parcuri minunate. Odată ajuns aici, va trebui să vizitați popularele Dzong Mongar, Lhakhang Drametse, și Lhakhang Yakhang, toate manastiri frumoase din vale.

O calatorie la Lhuntse, este de aproximativ 75 de kilometri de Mongar, este o necesitate, dacă sunteți în căutare de locuri pitorești din Himalaya și o explorare palpitanta în zăpadă.

 

Bhutan, farmec si exotism

Bumthang și Valea Jakhar

Cunoscute a fi unele dintre cele mai bune văi din Bhutan, Bumthang și Jakhar sunt un deliciu absolut pentru trekkeri, excursioniști, și pasionații de camping. Există aproximativ trei sau patru văi care se amesteca în ele și formează un peisaj minunat. Dintre manastirile de aici, cele notabile includ – Lhakhang Tamshing, Jakhar Dzong, Lhakhang Chankhar, și altele, în vecinătate.

Puteți, de asemenea merge cu pluta și caiacul pe raurile Mo Chu și Po Chu, nu departe de Valea Jakhar. Excursii la Valea Tang, Valea Ura și altele sunt, de asemenea, destul de populare în rândul turiștilor și călătorilor în regiune.

Există mai multe situri minunate naturale de savurat în Bhutan. Fie că este vorba de istorie, cultură, aventură sau liniște, puteți spera ca veti găsi tot ce aveți nevoie în Bhutan – ceea ce il face destinația vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *