Bun venit in Nepal!

La cateva secunde după decolarea de pe aeroportul din Kolkata, motoarele avionului brusc s-au oprit. Câteva secunde mai târziu, au pornit din nou. Era ca și cum pilotul nu a putut sa le mențina cu acceleratia la podea! Am auzit zgomote ciudate și am simțit vibrații, ca și cum ceva a fost liber sau deschis. Apoi, avionul a început sa ia altitudine liber. M-am temut că motoarele nu au mers in mod corespunzător și mi-am imaginat mental ca ne zdrobim de pământ!

După câteva minute, pilotul ni s-a adresat prin interfon, sa ne spuna că una dintre roți nu se retrage. El a terminat anunțul său, afirmând că va trebui  să se întoarcă la Kolkata, deoarece roata ar cauza prea multă turbulență și creșterea consumului de combustibil.

Din fericire, la câteva minute după pornirea avionului înapoi spre Kolkata, pilotul a anunțat că a reușit să traga roțile și că zburam spre Kathmandu. In afară de pompierii care ne așteptau la aeroport in Kathmandu restul zborului a fost lipsit de evenimente. Am reușit să ne bucuram de locuri la clasa executive pe care le-am luat pentru ca la clasa economică era plin. Cel putin daca ne-ar fi prăbușit am fi facut-o in lux !

Bine ati venit in Nepal

Din cei 14 munți de peste 8.000 de metri din lume, 8 sunt în Nepal. Ei se întâmplă, de asemenea, să fie 8 din cei mai mari 10.

Nepal a fost întotdeauna o destinație populara, dar cu curentul maoist, revolta și puterea regelui țara este în criză. Ca urmare, țări occidentale au emis avertismente de călătorie pentru cetățenii lor. Cu toate acestea, cercetand atent pe internet și primind feedback de la alți turiști ne-a făcut să credem că nu era nimic de care sa ne temem.

 

Bun venit in Nepal!

 

Ne-am stabilit pentru câteva zile în Thamel, o zonă populara in Kathmandu , înainte de a merge la Pokhara. În Kathmandu am gustat prima branza de iac într-un magazin de sandvișuri în apropierea hotelului nostru. Nimeni nu a cunoscut vreodată laptele de iac dar ne-a placut, asa ca am fost surprins de faptul ca branza de iac are un gust atât de bun.

Pokhara

În Pokhara armata patrulează pe străzi și există mai multe puncte de control. Cu toate acestea în timp ce localnicii sunt practic percheziționati, turistul ocazional abia primeste o privire de la soldați. Cu toate acestea la trecerea în trekking, teritoriu controlat în mare parte de către armata maoistă, va verifica cu nerăbdare permisul de trekking.

Au fost foarte puțini turiști.Multe restaurante și agenții de turism au fost deschise în zona orașului numită Lakeside. Eram desigur, în afara sezonului, dar există, de asemenea, probleme suplimentare, inclusiv faptul că cele mai multe țări occidentale au emis avertismente de călătorie pentru Nepal.

 

 

Bun venit in Nepal!

 

Punctul culminant al șederii noastre în Nepal a fost zilele de trekking la Tatopani, Poon Hill și Ghandruk. De îndată ce părăsești drumul o lume cu totul nouă se deschide. Mărfurile sunt transportate de catâri (sau măgari) sau de către persoane pe spatele lor.

Am cumpărat un baston bun. Deci, în ciuda problemelor de mers pe jos am avut doar un blister in 6 zile de mers pe jos aproape continuu. Într-o zi ne-am plimbat timp de 12 ore (cu mai multe pauze) si am ajuns la 1700 metri înălțime!

Trekkingul în Himalaya a fost cu siguranta una dintre cele mai frumoase experiente pe care le-am avut. Departe de zgomotul traficului, departe de toate facilitățile vieții moderne, departe de Internet, într-adevăr departe de tot. Doar mers pe jos între munții cei mai maiestuosi de pe Pamant!

Parasind Nepal

După 3,5 săptămâni în Nepal, am trebuit, din păcate, să plecam. Nepal este o țară  in care am fi fost bucurosi sa petrecem încă 3 luni!

Dar, din păcate am avut alte planuri, precum și zboruri care au fost stabilite. Următoarele 2 săptămâni am mai petrecut două zile în India, 2 zile in Dubai si 8 zile în Oman înainte de a merge acasă.

În timp ce zburam de la Kathmandu la New Delhi, am văzut frumoasa Himalaya în depărtare și m-am gândit , “Când mă pot întoarce?”

 

Bun venit in Nepal!

 

Taj Mahal

Scurta noastra oprire în India a fost pentru a vizita Taj Mahal. Ar fi greu de imaginat ieșirea din subcontinent fără a vedea Taj. Este cu siguranță o priveliște frumoasă pe care am fotografiat-o din orice unghi.

Taj a fost construit de printul Shah Jahan (1628-1658) a cărui soție preferata Mumtaz a murit în 1631. A fost un monument al dragostei lui pentru doar una din cele patru soții cu care a avut copii. A fost nevoie de 22 ani pentru a construi Taj și, în acest sens Shah Jahan aproape a ruinat țara sa.

Totul în și în jurul clădirii este în simetrie perfectă. Mormântul ei este în centrul clădirii. Cu toate acestea atunci când a murit Shah Jahan însuși mormântul său a fost plasat alături de al ei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *