Cand vine iarna?

Potrivit datelor furnizate de Administratia Nationala de meteorologie, in urmatoarele luni, temperaturile se vor situa in limite normale in mai toate regiunile tarii iar local, in sudul si sud-estul Romaniei, este posibil ca temperaturile sa fie mai ridicate decat normalul perioadei. Se estimeaza ca in luna noiembrie, in majoritatea zonelor, vom avea o temperatura apropiata de valorile termice normal, exceptie facand nordul si nord estul tarii, unde temperaturile se vor situa sub mediile multianuale.
Cat priveste precipitatiiile, acestea se vor situa peste normele climatologice, exceptand sud-vestul şi sudul ţării, unde acestea vor fi normale. “În noiembrie, prognozele arată că ar fi cantităţi de precipitaţii mai mari decât normele climatologice în zonele care ne interesează mai mult. În decembrie, stăm şi mai bine’, a explicat recent Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM)

În decembrie, temperaturile se vor situa la valor normale pentru aceasta perioada iar cantitatile lunare de precipitatii vor fi peste medie, adica 43, 2 l pe metrul patrat in cea mai mare parte a tarii.

În prima lună din 2013, temperaturile medii lunare vor înregistra valori apropiate de mediile climatologice (minus 3,1 grade Celsius) în majoritatea zonelor, iar local, în sudul şi sud-estul ţării, sunt posibile temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de media climatologică (37,2 litri/metrul pătrat) în majoritatea regiunilor ţării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *