Cum sa faci din exercitii un mod de viata

Rutina exercitiilor fizice poate fi o provocare. Pentru multe dintre noi, e greu doar sa ne dam jos de pe canapea. Deci, care e secretul persoanelor care au reușit să facă din exercitii un mod de viață?

Fii consecventa

Squires Chase este primul care admite că el nu e expert de fitness. Dar el este un tip care cântărea 205 de kilograme, mai mult decât era sănătos.” În pozele de vacanță , în 2002, m-am uitat  cum aratam dezbracat la plaja… “, spune barbatul de 42 de ani,  care a decis sa, taie alimentele grase, și a început mersul pe jos , iar  în curând el a participat la un maraton.

Secretul lui? “Eu nu sunt rapid, sunt consecvent “, spune Squires, care afirma ca acest lucru este cel mai bun pentru a menține un regim de fitness de succes.

“Totul a început pe o bandă de alergare”, spune el. “Diferența dintre succesul meu și al altora care s-au luptat este că eu am făcut în fiecare zi un program de exercitii fizice, care nu funcționează, dacă nu o faci în mod consecvent.”.

Urmează un sistem eficient de exerciții

American Council on Exercise (ACE) a intervievat recent formatori personali despre cele mai bune tehnici de a ne mentine in forma.

Forța de formare. Chiar și 20 de minute pe zi de două ori pe săptămână va ajuta la tonusul intregului organism.
Intervalul de formare. “În forma sa cea mai de bază, mersul pe jos ar putea ajuta foarte mult”, spune Cedric Bryant, Chief Science Officer pentru ACE. “Este o modalitate extrem de eficientă și productiva de exercitii.”
Cardio / exercitii aerobice. Bryant sugerează acumularea de 60 de minute sau mai mult pe zi de exercitii cu intensitate moderata, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, sau dansul.

Stabileste obiective realiste

“Nu depuneti eforturi pentru perfecțiune sau un obiectiv improbabil pentru ca nu pot fi îndeplinite”, spune Kara Thompson, purtătorul de cuvânt al Sportsclub (IHRSA). “Concentreaza-te pe creșterea comportamentelor sănătoase.”

Cu alte cuvinte, nu vă faceți griji dacă nu puteti face exercitii complicate sau pe o lunga durata de timp. Fa-ti un obicei din a merge pe jos 15 minute pe zi, și adaugă timp, distanta, si intensitate.

 

Cum sa faci din exercitii un mod de viata

 

Foloseste grupul de prieteni

Găsiți un prieten sau o rudă care vă place și e de încredere, care, de asemenea, dorește să stabilească un stil de viata sanatos, sugereaza Thompson. “Încurajarea un alt exercițiu bun.. Utilizați aceasta ca o oportunitate de a va bucura de companie și de a consolida relația.”

Dacă ai spațiu, încearca exerciții simple pe podea în zonele-țintă, cum ar fi solduri si fese, picioare si coapse, și pieptul și brațele. Fa 10-12 repetari din fiecare exercitiu, adaugand mai multe repetari si intensitate pe măsură ce iti construiesti puterea.

 

Cum sa faci din exercitii un mod de viata

 

Fii fericita

Asigura -te ca alegi o activitate care iti place, sugereaza antrenorul celebritatilor Sebastien Lagree.

“Dacă urăști greutățile, nu merge la sala de sport. Poti pierde în greutate și sa fii in formă cu orice tip de de activitate”, spune el.

Și alege ceva care este convenabil. Alpinismul poate fi un antrenament grozav, dar dacă locuiesti într-un oraș, nu e ceva ce vei face in fiecare zi.

 

Cum sa faci din exercitii un mod de viata

 

Uita-te la ceas

Ceasul corpului tau. Încearca să lucrezi în momentul in care ai mai multă energie, sugerează Jason Theodosakis, MD, fiziolog la Universitatea din Arizona Colegiul de Medicina. Daca esti o persoana matinala, programeaza activitățile de fitness devreme.

“Exercitiile efectuate în timp ce aveți energie vor da cele mai bune rezultate”, spune Theodosakis.
“Pentru unii oameni, atentia la flexibilitate sau la echilibru si agilitate, poate fi mai important decât formarea de rezistenta sau aerobic”, spune el.

Inspira-te

“Fitnessul este o stare de spirit”, spune profesionistul de fitness și de viață antrenorul Allan Fine din Calgary, Alberta, Canada. Unul dintre trucurile lui Fine de a obține motivatie este de a citi blog-uri sau site-uri web care arată modul în care alții au avut succes. “Cine te inspiră?” întreabă el.

Fii rabdatoare

În cele din urmă, aminteste-ti, chiar dacă urmezii toate aceste sfaturi, vor exista suișuri și coborâșuri, eșecuri și victorii, sfatuieste Navratilova. Doar să fii rabdatoare, si nu renunta, spune ea pe site-ul AARP: “Ramai acolo, și vei vedea rezultatele solide.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *