Cele 5 adevaruri fundamentale despre limbajul trupului

Nu uitati de urmatoarele 5 adevaruri fundamentale atunci cand va aflati in societate si interpretati semnalele trupului. Acestea va vor ajuta sa interpretati clar ceea ce vedeti, sa judecati corect si sa va incredeti in instincte.

Adevarul nr. 1. Limbajul trupului este o constanta. Comunicati tot timpul, indiferent de ce se intampla, postura, expresiile faciale, croiala hainelor pe care le purtati spun intotdeauna ceva. Chiar daca incercati sa comunicati ca nu vreti sa comunicati, tot comunicati-in acest caz veti da impresia de indiferenta. Nu puteti scapa de acest lucru. Faceti-i fata, insusiti-va principiile sale, intelegeti ca sunteti “citit” de fiecare data cand iesiti in public. Comunicati chiar si cand dormiti, indiferent daca sunteti pe spate sau in pozitie fetala.

Cele 5 adevaruri fundamentale despre limbajul trupului

Adevarul nr.2. Limbajul trupului este intotdeauna determinat de context. Ceea ce este acceptat la barul din localitate intr-o noapte speciala, nu va functiona la petrecerea formala a firmei in care lucrati. Contextul-regulile sociale, implicatiile  culturale, asteparile grupului-joaca un rol urias cu privire la genul de limbaj al trupului  care va functiona in fiecare situatie.

Adevarul nr. 3. Limbajul trupului nu  poate fi interpretat niciodata pe baza unui singur semnal. Rezistati tentatiei de a cataloga pe cineva dupa un singur semnal. De exemplu, s-ar putea sa fi auzit ca acoperirea gurii cu mana e semn de inselaciune. Un neinitiat ar putea spune-uite, isi acopera gura, minte-. Dar poate isi acopera gura intr-un mod politicos, deoarece mesteca. Uneori, lucrurile sunt mai mult decat ceea ce par. Trebuie sa descifrati mai multe semnale care sa sugereze acelasi gand sau emotie, inainte de a presupune ca un anumit semnal este adevarat.

Cele 5 adevaruri fundamentale despre limbajul trupului

Adevarul nr4. Limbajul trupului arata discrepantele  dintre ceea ce spune o persoana si ceea ce crede. Pentru a prercepe complet adevaratul mesaj al unei persoane  trebuie sa fiti atent atat la semanlele verbale cat si sa-i analizati vibratia, inaltimea, tonul, volumul si ritmul cuvintelor. Cand o persoana spune  adevarul, limbajul trupului sau este congruent, adica miscarile, expresiile faciale si tonul vocii sunt in concordanta cu ceea ce spune.  Acesti oameni sunt perceputi ca fiind de incredere , deoarece mesajele pe care le transmit sunt aceleasi pe toate canalele. Oricum, atunci cand intre ceea ce spune cineva si limbajul trupului sau exista discrepante, cand lucrurile nu se leaga intre ele,  mesajul transmis  devine incongruent.

Adevarul nr.5. Stapanirea perfecta a limbajului trupului va permite sa observati micro-expresiile, acele scurte strafulgerrai sau gesturi care tradeaza sentimentele launtrice. Strafulgerarile sau expresiile faciale intense-din acer unele pot fi numite “puncte fierbinti”-raman pe fata mai putin de un sfert pe secunda. Aceste scapari si lucruri pe care incercam sa le acoperim sunt aproape imposibil de controlat. Asa ca micro-expresiile sunt unctele in care se desfasoara adevarata comunicare. Dar se deruleaza atat de rapid, incat s-ar putea sa nu poata fi inregistrate la nivel constient.

Cand va veti familiariza cu limbajul trupului, veti putea decodifica aceste micro-expresii si veti fi capabil sa stiti imediat daca cineva spune o minciuna sau incearca sa va pacaleasca . Fata este primul loc la  care ne uitam pentru a intelege emotiile altor oameni, pentru ca ea dezvaluie lucrurile pe care vor sa le ascunda dar si cele pe care le comunica in mod direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *