Cremele antivergeturi, o solutie?

Oare o crema care se presupune a fi magica chiar poate instantaneu sa ne stearga vergeturile? Exista sute de creme pentru vergeturi iar statisticile acestei industrii arata ca consumatorii le achizitioneaza permanent. Multe dintre ele sunt facute pentru femeile insarcinate sau care au nascut recent. Dar chiar functioneaza aceste creme antivergeturi? Si daca da, cum? Sunt produse pe piata mai bune si altele mai putin bune?

In primul rand trebuie sa intelegem ce inseamna vergeturi. Esential, ele sunt cauzate de pielea care se intinde prea repede, mai ales in timpul sarcinii, o castigare in greutate sau chiar in timpul bodybuildingului. Raspunsurile hormonale contribuie si ele la cauzele vergeturilor. Pielea se intinde foarte tare. Apoi isi pierde forma si astfel apar vergeturile. Iar venele subtiri ale pielii se intind si in final se rup, lasand in urma cicatrici roz sau purpurii. Pentru multe persoane aceste cicatrici se estompeaza pana la o culoare albicioasa. Ele sunt normal moi la atingere si sunt permanente. Cremele antivergeturi pot sa le previna, asta insemnand sa le folosim inainte de aparitia vergeturilor, sau curative, sa fie aplicate dupa aparitia liniilor. Multe creme antivergeturi aflate azi pe piata functiomeaza cel mai bine cand sunt aplicate in zonele pielii inainte de aparitia vergeturilor. In diferite studii realizate pe femeile insarcinate rata de preventie a dezvoltarii vergeturilor a fost de 80 la suta in grupurile care au utilizat creme care contin retinoid, compozitii din plante si alte ingrediente cum ar fi vitamina A, E, si uleiuri minerale. Este de asemenea important ca exista o mostenire genetica a vergeturilor.

Cu mai bine de 250 de tipuri de creme antivergeturi pe piata, este imposibil de decis care dintre ele functioneaza mai bine. Bineinteles ca sunt si diferente imense de pret intre ele. Doar mergi in magazinele care comercializeaza asemenea produse si vei fi coplesita cu promisiuni ca acestea iti vor reduce vergeturile pana la estomparea lor completa.

Dar chiar functioneazaa aceste creme? Si pe care ar trebui sa o alegi? Cel mai bun lucru este sa ne intoarcem la stiinta. Stiinta cosmeticelor este o industrie exploziva unde este necesar sa separam fantezia de realitate cand vine vorba de reclamele la produsele cosmetice. Multe produse se presupune ca au fost studiate si testate in laborator. Daca te uiti la o crema care pretinde ca a fost testata e important sa intelegi cum anume a fost testata. Trebuie sa cauti  produse care au fost studiate si testate de firme independente, din afara, care nu au nici o afiliere cu produsul respectiv. Daca produsul sustine ca a fost studiat de producatorii proprii, atunci, poti sa fii sigura ca rezultatele nu sunt reale.

Urmatorul pas este sa intelegi ca multe dintre ingrediente in general sunt aceleasi. Dupa cum am mentionat, multe creme antivergeturi contin Vitamina A si E. Unele branduri contin cantitati mari de vitamina A, de multe ori referindu-se la ea ca retinol. Acesta este de fapt un antioxidant. Ele mai contin variatii de unt de cacao, care este esential in a mentine pielea hidratata si sa-i imbunatateasca elasticitatea. Plante bazate pe acizi alpha hydroxil sunt ingrediente comune folosite in aceste produse, pentru a conferi regenerare pielii. Daca vezi pe un produs ca are ca ingreient mango sau radacina de capsune, sau alt fruct ca ingredient de baza, poti sa pariezi ca e vorba de termenul folosit in a descrie acidul alpha hydroxil.Cremele antivergeturi, o solutie?

Oamenii de stiinta si dermatologii au dezvaluit ca aceste creme intr-adevar merg la reducerea aparitiei vergeturilor, insa sansele sa le faca sa dispara complet sunt reduse. Asta,  din cauza ca lotiunile si cremele nu pot sa vindece derma dupa ce vergeturile au aparut deja. Multe femei folosesc regulat lotiuni sau creme pentru a reveni aparitia vergeturilor, ceea ce pare sa functioneze. Dermatologii au confirmat faptul ca folosirea cremelor antivergeturi are efect doar in cazul in care le aplicam inainte de aparitia lor.

De asemenea, masajul constant si circular cu astfel de produse ajuta la regenerarea pielii, ii imbunatatesc textura si reduc aparitia vergeturilor.

Daca vrei sa gaseti produsul perfect pentru tine, vei auzi o gramada de sfaturi. Iar daca te uiti la persoanele din familia ta, iti vei face o ideee despre ce fel de vergeturi poti sa te astepti sa iti apara. Aminteste-ti, candf vine vorba de vergeturi, prevenire e cheia. Atat timp cat alegi un produs care include ingredientele mentionate mai sus, sansele sa iti imbunatatesti aspectul pielii sunt ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *