Care sunt cele mai eficiente stiluri de inot?

Inotul este un exercitiu excelent pentru toate vârstele și toate abilitățile. Flotabilitatea este atunci cand apa oferă corpului o modalitate mai usoara de a utiliza muschii decât atunci când ești pe uscat. Pentru persoanele cu probleme de mobilitate sau dureri articulare, aerul minimizează aceste efecte și vă ajută să obțineți un antrenament bun. Puteți adapta tipul de antrenament pe care doriți să-l realizati, cu ajutorul diferitelor tipuri de exercitii atunci când înotati. Să aruncăm o privire la diferitele stiluri care le puteți face și beneficiile fiecaruia.

Bras

Bras este un stil de inot bun dacă ești un înotător începator. Capul rămâne deasupra apei, lucru care te ajută să vezi unde te duci, și nu trebuie să iti faci griji cu privire la învățarea modelelor de respirație, deoarece poți face respirații normale. Ambele brate si picioarele urmează aceeași mișcare, astfel încât este ușor pentru a te coordona, și nu e greu să înveți. Partile negative ale brasului sunt că acesta este cel mai lent și mai puțin eficient din toate stilurile.

Care sunt cele mai eficiente stiluri de inot?

Spate

Spate este un alt stil de inot destul de ușor de învățat. Inoti pe spate în timp ce lovesti cu picioarele. În timp ce inoti deplasezi brațele într-o mișcare ca o moară de vânt, ce te propulseaza prin apa. Din nou, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la probleme de respirație, deoarece gura este deasupra apei. Spate este un stil de inot foarte bun pentru persoanele care au probleme de spate, deoarece întărește acesti muschi. Este un bun pentru distanțe mai lungi, și utilizează câteva mișcări. Un dezavantaj al inotului spate este ca e lent, și dacă sunteți  începător, până la echilibrare, puteți înghiți apă. Faptul ca nu poti vedea unde te duci este un alt dezavantaj.

Care sunt cele mai eficiente stiluri de inot?

 

Freestyle

Freestyle sau american crawl este un stil de inot pe care il utilizați in pozitia pe burta. Alternezi brațele inainte și înapoi în timp ce lovesti cu picioarele propulsând-te înainte. Aceasta cursa este probabil cea mai dificila, precum și cea mai rapida. Freestyle acoperă o mare parte din distanță în timp ce utilizați cea mai puțina cantitate de energie. Dezavantajul este că va trebui să învatati să respirati în timp ce alternati fata sub apa . Trebuie să fiti sigur ca respirati atunci când fata este deasupra apei.

 

Care sunt cele mai eficiente stiluri de inot?

Fluture

Inotul fluture este cel mai dificil dintre toate și are multa coordonare. Miști corpul într-o mișcare ondulatorie mai întâi cu capul și brațele, apoi restul corpului. Muti bratele împreună cu partea de sus a corpului, apoi le tragi în jos, apoi în lateral. Este un stil de inot foarte distractiv și te pot deplasa foarte repede. Dezavantajul este că, din cauza mișcărilor sale, puteți obosi foarte repede. Pentru că este un stil destul de dificil, este nevoie de ceva timp pentru a-l stapani.

 

Care sunt cele mai eficiente stiluri de inot?

Prin cunoașterea intrarilor si iesirilor din toate stilurile de inot, puteți decide care este cel mai bun pentru voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *