In ce moment al zilei e bine sa facem exercitii

Somnul uman și ciclurile de trezire urmeaza un ciclu de zi cu zi numit ritmul circadian. Acest ciclu regleaza temperatura corpului nostru, tensiunii arteriale, vigilența și metabolismul, printre alte functii fiziologice. Ora din zi  la  care  facem exercitii de obicei, este una dintre aceste indicii. Cercetatori de la Universitatea din North Texas, în Denton au constatat că, deși ritmul circadian  e înnăscut, il putem reseta pe baza comportamentelor noastre. De exemplu, folosind un ceas cu alarmă, stabilirea orelor de masă și chiar și atunci când suntem la antrenament sunt toate indicii   ale ritmurilor noastre. Ei au descoperit că persoanele care fac exercitii în mod constant dimineața “invata” corpul lor să fie mai pregătit pentru exercitii în acel moment al zilei. Când trec la exercitii seara, ei nu se simt la fel de puternici.

A face exercitii fizice in orice moment al zilei este întotdeauna benefic pentru organism, cu condiția să se primesti suficienta odihnă și nutriție adecvată pentru a-ti susține activitățile. Cu toate acestea, există anumite momente ale zilei, in care atunci cand faci exerciții iti afectează corpul în moduri diferite în termeni de pierdere în greutate. Iată câteva sfaturi cu privire la când să faci exercitii pentru a primi beneficii maxime de pierdere în greutate.

 

In ce moment al zilei e bine sa facem exercitii

 

Dimineața,  nivelul zahărului din sânge e scazut

În mod normal, atunci când faci exercitii, corpul tau va folosi glucoza pentru combustibil, deoarece aceasta este ușor disponibila și este sursa cea mai convenabilă de energie pentru corpul tau. Atunci cand corpul tau nu are glucoza disponibila, este obligat să ardă alte forme de energie stocată în organism. Presupunând că ai grasime in organism, corpul tau va incepe sa arda grasimi ca o modalitate de a se alimenta și produce energie. Dimineața, când nivelul de zahăr din sânge e scazut, nu este foarte multa glucoza, pentru ca organismul să o utilizeze drept combustibil. Acesta este momentul in care organismul va incepe sa arda grasimi stocate ca sursă de combustibil. Efectiv, vei arde grasimi mai eficient dimineața și pe stomacul gol.

 

In ce moment al zilei e bine sa facem exercitii

 

Fa exercitii dimineața și pierderea de grăsime va continua pe tot parcursul zilei

Cand faci exercitii primul lucru dimineata, un alt avantaj este ca vei arde calorii pe tot parcursul zilei. Vei stimula metabolismul și va continua sa arda calorii si grasimi intreaga zi.

Dacă nu poti face exercitii dimineata, cel mai bun timp de antrenament cardio este, după ce ați terminat antrenamentul de greutati. Acest lucru se datorează faptului că în timpul sesiunii de antrenament greutatea corpului tau va fi folosita din nou la orice glucoza disponibila, care este în sânge și după aceasta se va trece la arderea depozitelor de grasime.

Exercitiul are și alte beneficii decât a pierde pur și simplu grăsime corporală. Vei vedea că, atunci când faci exercitii dimineața vei fi mult mai odihnita și relaxata pe tot parcursul zilei. După ce faci exercitii, endorfinele sau hormonii de relaxare sunt eliberati în organism. Vei vedea că vei fi mai motivata atunci dupa ce ai facut exercitii . De asemenea, cel mai bun timp să faci exercitii este atunci când te simți cel mai bine și atunci când esti in stare. Dacă alegi un moment al zilei care este placut pentru tine să faci exercitii vei obtine mult mai multe beneficii de la ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *