Casatoria in lume

Cand te gandesti la căsătorie te gandesti la un bărbat și o femeie care s-au intalnit de mai mulți ani si   s-au pus de acord să-si trăiască viața împreună, fiind monogami și fideli și sa întemeieze o familie. În timp ce acest lucru poate fi considerat a fi căsătoria tradițională de mulți, sunt de fapt mai multe tipuri diferite de căsătorii peste tot în lume.

O căsătorie deschisă se referă la un cuplu care e căsătorit dar care permite partenerilor sa faca sex în afara căsătoriei. Acest lucru poate fi ca atare sau poate fi într-un cadru de grup. Două cupluri vor fi de acord să facă sex cu soții celorlalți. Acestia sunt, de asemenea numiti swingeri. Cei care se afla într-o căsătorie deschisă pot alege acest aranjament, deoarece ei văd sexul   separat de dragoste și pot găsi acceptabil atata timp cat partenerul lor este deschis și sincer cu ei. Ar putea fi, de asemenea, dorința lor sexuala pentru a fi cu alți oameni, fără a pierde relația cu partenerul lor.

 

Casatoria in lume

 

O căsătorie aranjată este atunci când cineva alege partenerul pentru tine, de obicei, părinții sau un pețitor. Acest tip de căsătorie este mult mai frecvent în India și anumite culturi arabe. Unii au spus că o căsătorie aranjată este benefică, pentru că ține tinerii departe de a face o greșeală, dar de multe ori rezultatele sunt ca femeile sa fie date ca mirese pentru un preț,   la bărbați mult mai în vârstă decât ele. În unele culturi aceste femei sunt forțate să se căsătorească și se confruntă cu sancțiuni dure, chiar moarte, dacă  nu se conformeaza.

Poligamia se referă la a avea mai mult de un soț și este ilegală în SUA și în alte părți ale lumii. În unele culturi in care barbatii au mai mult de o sotie este permisă în anumite condiții, dar rareori exista o femeie care sa aiba mai mult de un soț. Practica este veche de secole și se spune că a început atunci când  anumite culturi era necesar sa se reproduca rapid, deoarece cultura lor era în pericol de dispariție. Poligamia și casatoriile aranjate sunt adesea găsite în aceleași culturi, unde barbatii au voie să cumpere neveste pentru ei înșiși.

 

 

Casatoria in lume

 

O căsătorie temporară este o nouă formă de căsătorie, care apare în anumite părți ale lumii în care divorțul este comun. Acest tip de casatorie este legal doar pentru o perioada stabilită de timp, și în cazul în care cuplul doreste să rămână căsătorit după acel moment are nevoie să-și reînnoiască licența de căsătorie. Acest aranjament le permite să pună capăt rapid și ușor căsătoriei lor, fără a fi nevoie să treacă prin cheltuieli și mizeria unui divorț. De obicei proprietatea este împărțita în mod egal ca si custodia copiilor care sosesc, fără excepție, și cu intervenția minima a instanței.. O căsătorie temporară este foarte riscanta, dar poate oferi unele beneficii pentru anumite cupluri care, probabil, nu sunt sigure de viitorul lor împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *