Curatarea periilor de machiaj

Periile de machiaj sunt instrumente pe care le folosim zi de zi pentru a rămâne frumoase și strălucitoare. Astfel încât acestea trebuie să fie curățate des, o dată la două săptămâni sau mai des, dacă le folosim zilnic. În scopul de a ne păstra pensulele curate și pielea sanatoasa am pregatit cateva sfaturi privind îngrijirea si curatarea periilor de machiaj.

De ce curățarea periilor de machiaj este importanta
Periile de machiaj acumuleaza nu doar produse de machiaj, cum ar fi farduri vechi, fond de ten sau fard de obraz, dar, de asemenea, celulele moarte ale pielii si uleiuri. Deci, atunci când peria este folosita foarte des devine plina de aceste lucruri, care sunt perfecte pentru dezvoltarea bacteriilor. Dacă nu curățați periile de machiaj aceste bacterii pot provoca iritatii ale pielii si chiar infectie, nemaimenționând că periile nu vor tine mult. Bureții sunt mult mai periculosi din punct de vedere a acumularii bacteriilor.Curatarea periilor de machiaj

Preveniti acumularea de bacterii
Ștergeți periile de machiaj cu servetele umede. Acestea le vor curăța de resturi de machiaj, uleiuri si celule moarte ale pielii, prevenind astfel acumularea de bacterii.

Spala-le o data pe săptămână sau la două săptămâni in apa calda cu sampon pentru copii si ulei de arbore de ceai. Umple un castron sau chiuveta cu apa calda, adăuga un capac sau o lingura de sampon pentru copii și 3 sau 4 picaturi de ulei de arbore de ceai. Pune periile în castron și freacă-le ușor cu degetele pentru o jumătate de minut sau mai mult. Astfel, samponul va spăla resturile de machiaj și reziduurile de ulei in timp uleiul de arbore de ceai va acționa ca agent anti-bacterian și anti-fungic.

Clătiți fiecare perie bine având grijă să nu se păteze apa cu resturi de machiaj și că nici un reziduu de sampon nu a ramas pe ele. După ce ai terminat de curățat periile, lasa-le sa se usuce pe o bucată de cârpă sau un prosop.Curatarea periilor de machiaj

Periile de machiaj nu se fierb si nu se freaca prea aspru. Punctul de fierbere nu va steriliza periile ci le va distruge. Impartirea periilor cu alte persoane poate duce la iritarea pielii sau infecții, din cauza bacteriilor. În timp ce stergi periile, fa-o usor ca sa nu se piarda perii.
Unele saloane de înfrumusețare sau magazine ofera produse speciale pentru curățarea periilor de machiaj. Acestea pot fi destul de scumpe, așa că, dacă nu vă puteți permite, folositi sampoane pentru parul normal, care nu conțin balsam.
Folosiți periile, doar după ce acestea s-au uscat complet.
Cum se păstrează periile de machiaj
Pastrati periile utilizate la distanță de cele noi. Sortati periile dupa mărime și funcție. Aveți posibilitatea să le stocați într-o pungă de plastic sau borcan de sticlă.
Păstrați periile de machiaj departe de lumina directă a soarelui și căldură, deoarece le poate distruge.
Stocati periile într-o zona protejată si curată. Separați periile care sunt folosite pentru machiaj lichid de la cele care sunt utilizate pentru machiaj solid.
Uneori, magazinele de frumusete ofera accesorii, cum ar fi saci de machiaj sau containere gratuit cu achiziționarea de produse de frumusete. Economisiți bani prin achizitionarea unui astfel de accesoriu pentru a organiza cosmeticele și periile de machiaj.
Fixează astfel prioritățile, gândeste-te la produsele pe care le utilizezi zilnic pentru machiaj si cele pe care le folosesti decat pentru ocazii speciale. Vei avea nevoie doar de acele perii care merg cu produsele pe care le folosesti in fiecare zi. Deci, după ce ai decis de care perii ai nevoie, mergi la un magazin de frumusete, dar nu te grabi sa cumperi orice vezi acolo.Curatarea periilor de machiaj

Inainte de a cumpara perii afla din ce fibre sunt facute. Sunt naturale sau sintetice? Întreaba dacă periile sunt lavabile și multifuncționale. Încearca fiecare perie pentru a ști dacă mânerul este confortabil și, de asemenea, daca este forma de care ai nevoie. Ele pot fi în forma de unghi, pătrate și rotunde.

Fibre naturale vs sintetice
Fibrele naturale sunt bune, deoarece durează mai mult decât cele sintetice. Dar periile din fibre sintetice sunt mult mai accesibile si sunt foarte bune pentru aplicarea produselor lichide. Fibrele naturale variază. Există perii din păr de capră, veverita, ponei, samur și altele. Acestea sunt cele mai bune pentru produse uscate, cum ar fi fardul praf și fardul de obraz, deoarece acestea pot reține cantitatea mare de produs și nu va intra în perie.

Peria pentru fond de ten poate fi rotunda, patrata sau ascutita. Formele variază pentru a satisface toate nevoile. Luați în considerare forma periei pentru a ajunge in toate locurile, cum ar fi zonele din jurul nasului si coltul interior al ochilor. Desigur, dacă folosesti mai mult bureți, atunci pur și simplu nu ai nevoie de o perie pentru fondul de ten. Pentru pudra, ia in considerare distribuția produsului în jurul feței fără a lăsa pete de praf pe nas sau obraji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *