Ce este microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este una din cele mai usoare feluri si mai de efect tratamente anti-imbatranire pe care le poti avea. Beneficiile sunt multe: reduce liniile fine si ridurile, inmoaie textura pieli, reduce cicatricile, scade marimea porilor, si reduce hiperpigmentarea, cunoscuta si ca petele imbatranirii.

Microdermabraziunea este si o ingrijire high-tech a pielii care patrunde in tesuturile pielii si ajuta la constructia colagenului, care ofera pielii un aspect  tineresc.

Microdermabraziunea este si o exfoliere mecanica si lucreaza la indepartarea celulelor moarte ale pielii de pe fata, piept si maini. O dermabraziune adevarata este facuta intru-un centru spa, sau medical, specializat in ingrijirea pielii. Da rezultate pe care in mod normal nu le poti obtine cu un kit de microdermabraziune acasa, care e de obicei un scrub pentru fata care e  abraziv si poate irita pielea.

Tehnologia originala de microdermabraziune, care s-a dezvoltat incepand cu anii 80, e numita microdermabraziunea cu cristale. Foloseste un spary si un aspirator de aluminiu cu cristale de oxid, consocut si sub numele de corundum, al doilea cel mai tare mineral dupa diamant. Alte tipuri de cristale care sunt folosite includ sare si bicarbonat dar nu sunt foarte comune.   Un nou tip de diamant creste in popularitate. Da aceleasi rezultate dar cu mai putin disconfort si fara reziduuri la sfarsitul tratamentului.

Beneficiile microdermabraziunii

Microdermabraziunnea poate avea rezultate foarte buna, dar depind ede abilitatile esteticianului. In general, alege un etetician in care ai incredere.  Pentru cele mai bune rezultate e recomandata o serie de tratamente.   Esteticianul tau ar trebui sa iti recomande numarul care e potrivit pentru pielea ta. De obicei, se fac 6 tratamente  la interval de 10-14 zile.

Microdermabraziunea cu cristale poate fi inconfortabila in special la tesuturile sensibile de la gura si nas dar nu ar trebui sa fie dureroasa. Esteticianul ar trebui sa iti verifice nivelul de confort  in timpul tratamentului. Daca doare, spune-i.  Este important sa nu iti expui pielea la soare dupa microdermabraziune. Poarta protectie solara chiar si intr-o zi inorat.

Nu te astepta sa obtii aceleasi rezultate acasa, cu un kit de microdermabraziune, care functioneaza mai mult ca un exfoliator. De fapt, poti sa exagerezi si sa iti iriti pielea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *