Ce gresim cand ne curatam tenul

Este foarte important să-ţi cureţi faţa în mod regulat şi corect pentru a avea un ten sănătos şi frumos . Depunerea murdăriilor , sebumului şi altor impuritaţi poate determina apariţia acneei, a porilor mariţi şi un aspect tern al feţei . Un ten curat permite ca baza de machiaj să se aşeze mai bine pentru a obţine acel aspect de porţelan mult dorit . La fel de important ca şi curăţarea tenului este aspectul acestuia , iar femeile fac multe greşeli comune în timpul curăţării de rutină a tenului.

Una dintre greşelile pe care femeile o fac în mod frecvent este necurăţarea zilnică a tenului . Vor oferi  drept motiv pentru aceasta faptul că nu au purtat machiaj în aceea zi , aşa că nu au nevoie să-şi cureţe faţa , sau că sunt mult prea obosite ca să-si îndeparteze machiajul pe timpul nopţii . Acest gen de acţiuni pot cauza probleme ale tenului , deoarece permit machiajului să se adune în pori de-a lungul nopţii . Pe timpul nopţii organismul îşi restabileşte şi îşi reface resursele, aşa că curăţându-ţi faţa şi dând-o cu o cremă hidratantă  vei obţine un ten neted şi strălucitor în ziua următoare .

 

Ce gresim cand ne curatam tenul

 
O altă greşeală comună este reprezentată de curăţarea feţei cu produse dure ; această greşeală este facută în special de femeile care au un ten gras . Ele folosesc de obicei produse , care absorb excesul de sebum sau vor produse ale căror reclame promit o curăţare în profunzime a tenului gras . În timp ce este adevarat că vrei să fii sigură că îţi cureţi tot machiajul şi că porii sunt curaţi , produsele dure şi curăţarea (exfolierea) , pot să-ţi irite tenul şi să-ţi cauzeze erupţii , piele uscată şi pori mariţi . Produsele care usucă toate substanţele nutritive de la nivelul pielii feţei tale , pot cauza uscarea tenului , aşa că într-un final acesta va produce o cantitate de sebum mai mare pentru a compensa .  Acest lucru va face doar ca problema tenului tău sa se înrăutăţească ! Este mai bine să utilizezi produse de piele delicate şi să te speli pe faţă de cel mult două ori pe zi .

 

Ce gresim cand ne curatam tenul

 
Produsele greşit alese sunt deasemenea dăunătoare pielii de la nivelul feţei şi pot cauza erupţii , piele uscată şi totodată pot determina un aspect umflat al pielii . Niciodată să nu utilizezi săpunul de corp pentru a te spăla pe faţă , deoarece poate usca pielea delicată a feţei tale . Deasemenea nu utiliza nici un burete abraziv pe faţă deoarece îţi va distruge pielea . Pentru îndepartarea machiajului crema rece de curăţare de moda veche înca este indicată , sau poţi încerca un produs de curăţare delicat ce conţine substanţe hidratante şi uleiuri esenţiale pielii . Daca nu ai purtat machiaj şi vrei doar să îndepartezi murdăria şi sebumul adunate pe faţă pe parcursul zilei , un burete umezit în apă caldă este tot ce ai nevoie .
Este deasemenea bine să-ţi hidratezi tenul dupa ce îl cureţi , chiar daca ai un ten gras , sau pielea ta nu este uscată . Investeste în produse hidratante de calitate şi hidrateazăţi tenul de mai multe ori pe zi pentru al proteja împotriva îmbătrânirii premature şi a ridurilor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *