Boiaua de ardei si curry, doua condimente esentiale

Boiaua de ardei sau paprika este un condiment roșu, folosit de secole. Acesta este fabricat din ardei macinat uscat care este indigen in Marea Mediterană, dar disponibil astăzi în întreaga lume. Aceasta este adesea folosita în feluri de mâncare spaniole și mexicana. Nu este iute și parfumata ca alte produse din piper și are un gust usor sărat. Acesta este de obicei amestecat cu condimente și utilizat intr-o varietate de moduri în bucătărie.

Paprika este adesea găsita în preparate vegetale, deoarece sporește și scoate în evidență aroma, de exemplu la legumele la abur, se adaugă un pic de boia în timp ce se gătesc. Aceasta poate fi, de asemenea, folosita in supe si tocane de legume pentru a le menține gustoase.

Datorita gustului dulce-sărat oarecum, este, de asemenea buna pentru utilizat la mai multe feluri de mâncare din carne de pui, dar mai ales pește. Puiul la rotisor se face cu boia de ardei și usturoi și acest amestec de condimente se combină bine cu grăsimea de pui, care începe să se topească. Acest amestec este absorbit în pește în timpul preparării și este foarte gustos.
Boiaua de ardei se poate adauga de asemenea, în orice fel de mâncare. Aceasta poate fi adaugata la sosuri de tomate pentru preparate mexicane și spaniole sau utilizata pentru a aroma carnea de vită. Amestecuri cu acest condiment poate fi utilizat pentru mezeluri pentru a le da un gust ușor dulce.

 

Boiaua de ardei si curry, doua condimente esentiale

 

Cel mai bine este să utilizați boia în timpul unui proces de gătit și nu ca un aditiv pentru alimente gatite deja. În timp ce merge bine cu supe si tocane, ar putea fi prea puternica pentru salate. Fii creativa cu utilizarea și încearc-o la feluri de mâncare din carne diferite, împreună cu un pic de praf de usturoi, iar alimentele vor avea un gust minunat.

Curry este un fel de mancare nativa în India și este similar cu ardei iute. Termenul este folosit mai des de către culturile occidentale pentru a descrie anumite feluri de mâncare. Ele pot varia foarte mult și vor conține de obicei un număr de legume, împreună cu condimente anumite. Pudra de curry este folosita în Occident pentru a da preparatelor aceasta aroma din Europa de Est. Aceasta este considerata caldă și picanta si aromata si poate fi folosita într-o varietate de moduri.

 

Boiaua de ardei si curry, doua condimente esentiale

 

Adesea pudra de curry  se adaugă la sosuri pentru a le da aroma și aceste sosuri sunt încorporate în anumite preparate. Ca un exemplu, puiul curry este un fel de mâncare preparat cu un sos de rosii aromat cu pudra de curry, puiul este gătit în acest sos, astfel se absoarbe aroma mai bine.

Unele feluri de mâncare preparate cu sosuri care sunt asezonate cu pudra de curry, vor fi, de asemenea, servite cu nucă de cocos, ca gustul rece de nucă de cocos este o schimbare binevenită de la pudra de curry. Mâncărurile cu curry poate include, de asemenea, arahide, deoarece acestea vor ajuta la compensarea aromei înțepătoare de condiment. Mango este, de asemenea, o alegere bună pentru feluri de mâncare cu curry.

Pulberea poate fi, de asemenea, adăugata la supe si tocane, dar este bine avem grija cât de mult adăugam din moment ce este atât de iute. Un pic de pudra de curry, într-o tocană de carne de vită poate da un plus de aroma, sau s-ar putea adăuga in supa de dovleac sau orice supa de legume. Un pic de pudra de curry  poate fi de asemenea utilizata pentru preparate din carne de porc sau de miel.

Când utilizați pudra de curry într-o rețetă, utilizați doar valoarea recomandată și nu mai mult, cel puțin la început. Este foarte puternica și foarte iute. După ce te-ai obisnuit cu aroma poți adăuga mai mult, dar fa acest lucru în mod judicios. Se poate aroma orice fel de mancare din carne sau de tomate, dar este puternică, așa că folosiți cu atenție în rețete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *