Ce nu stiai despre Ziua Indragostitilor

Când a început totul?
Există diferite teorii privind originea Zilei Îndrăgostiților, dar datele cele mai populare ne duc înapoi in timpul Imperiului Roman în vremea domniei lui Claudius al II-lea, 270 AD. Claudiu nu a vrut ca oamenii să se căsătorească în timp de război, deoarece el credea că bărbații necăsătoriți sunt soldați mai buni. Episcopul Valentin a mers împotriva voinței sale și a efectuat ceremonii secrete de nunta. Pentru aceasta, Valentin a fost întemnițat și apoi executat prin ordin al împăratului pe 14 februarie. În timp ce în închisoare, el a scris o scrisoare de dragoste pentru fiica temnicerului, “De la al tău, Valentin”. Suna familiar?

Ziua Îndrăgostiților, legata de Istorie
Romanii antici sărbătoareau Lupercalia pe 14 februarie, în onoarea lui Juno, regina zeilor romani. Juno a fost, de asemenea, zeița femeilor și a căsătoriei.
Mulți cred că simbolul “X” a devenit sinonim cu sărutul în vremurile medievale. Oamenii care nu au putut sa isi scrie numele semnau în fața unui martor cu “X”.
Fetele de timpurile medievale mancau alimente bizare de Ziua Indragostitilor pentru a-si visa viitorul soț. În 1537, regele Angliei Henric al VII-a a declarat oficial 14 februarie ca Ziua Sfântului Valentin.
Ciocolata
Casanova, bine cunoscut ca “cel mai mare amant din lume”, a mâncat ciocolată să-l facă viril.
Medicii din anii 1800 recomandau de obicei pacientilor lor să mănânce ciocolată pentru a-i calma sa tanjeasca pentru dragostea pierdută.
Richard Cadbury a produs prima cutie de bomboane de ciocolată pentru Ziua Îndrăgostiților la sfârșitul anilor 1800.
Mai mult de 35 milioane de cutii de ciocolata in forma de inima vor fi vandute pentru Ziua Îndrăgostiților.
Ciocolata in valoare de peste 1 miliard de dolari este achiziționata pentru Ziua Îndrăgostiților în SUA.

Ce nu stiai despre Ziua Indragostitilor

Florile
73% dintre persoanele care cumpara flori pentru Ziua Îndrăgostiților sunt bărbați, în timp ce doar 27 la suta sunt femei.
15% dintre femeile din SUA trimit flori de Ziua Îndrăgostiților.
Trandafirii
Trandafirul rosu a fost floarea favorita a lui Venus, zeița romană a dragostei. Trandafirul rosu este considerat floarea dragostei, deoarece culoarea roșie reprezintă sentimente puternice romantice.
189 milioane tulpini de trandafiri sunt vândute în SUA, de Ziua Îndrăgostiților.
California produce 60 la suta trandafiri in America, dar cel mai mare număr vândut pe Ziua Îndrăgostiților în Statele Unite ale Americii provine in cea mai mare parte din America de Sud.
Aproximativ 110 milioane de trandafiri rosii vor fi vânduti și livrati în perioada Valentine sDay.

 

Ce nu stiai despre Ziua Indragostitilor

 
Felicitari
Aproximativ un miliard de felicitari Valentines sunt trimise în toată lumea în fiecare an, conform estimărilor Asociației de Felicitari SUA.
Femeile achiziționeaza aproximativ 85 la suta din acestea.
Profesorii vor primi cele mai multe felicitari de Ziua Îndrăgostiților, urmati de copii, mame, soții, iubite si animale de companie.
Și … Mai multe chestiuni interesante despre Ziua Îndrăgostiților…
…În plus față de Statele Unite, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în Canada, Mexic, Marea Britanie, Franța, Australia, Danemarca și Italia.
Darul cel mai fantastic de iubire este Taj Mahal din India. Acesta a fost construit de către împăratul Mughal Shahjahan ca un memorial pentru soția sa.
In fiecare Zi a Îndrăgostiților, orașul italian Verona, unde iubitii din opera lui Shakespeare ,Romeo și Julieta au trăit, primeste aproximativ 1.000 de scrisori adresate Julietei.
Aproximativ 3% din proprietarii de animale de companie vor oferi cadouri de Ziua Îndrăgostiților  la animalele lor de companie.
În Statele Unite, 64 la suta dintre barbati nu fac planuri în avans pentru o Zi a Îndrăgostiților romantică cu iubitele lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *