Lacul Titicaca, o experienta de neratat

Vizitatorii care doresc să vadă lacul Titicaca îl vor găsi la granița dintre Peru și Bolivia și este unul dintre cele mai mari corpuri de apă din lume, care este navigabil comercial. Aici, puteți vizita o serie de domenii diferite de la Isla de la Luna la Taquile Isla, care este un loc unic deoarece     cultura nu s-a schimbat de mii de ani. Acest lac are o suprafață de 8300 km patrati si este conectat la mare. Cea mai mare parte a lacului se încadrează în limita peruana dar o parte din el aparține de Bolivia.

Această regiune a fost locul de origine al popoarelor indigene, cum ar fi Quechuas și Puquinas. Cele mai multe dintre culturile locale au crescut in această zonă. Puteți găsi că, în unele zone vechile tradiții sunt încă în vigoare, iar dacă scopul tău este sa afli mai multe despre culturile locale, atunci această destinație ar trebui să fie pe lista ta de locuri de vizitat. În anii 1970, zona a fost considerata a fi o rezervație naturală și scopul muncii aici este de a păstra cât mai mult din fauna locală si flora. Puteți găsi aici specii unice, inclusiv o broasca gigant, care poate creste pana la 3 kg.

 

Lacul Titicaca, o experienta de neratat

 

Cu toate acestea, sa ajungi in această parte a țării nu este ușor. Trebuie sa faci o plimbare cu trenul din orașul Cusco la Puno, care va dura aproximativ 10 ore. Ar trebui să rezervi un bilet de tren în avans, dacă este posibil, în scopul de a fi sigur ca ai un loc în tren. Când vei ajunge, te vei putea caza în Puno.

O excursie la Uros este cu siguranta o necesitate. Acestea sunt insule artificiale t făcute din stuf plutitor și există oameni care trăiesc pe ele. Puteți face o excursie la Puno la aceste insule. Alternativ, puteți explora Amantani. Aici, localnicii vorbesc limba quechua.Veti găsi ruinele istorice pe insulă și majoritatea oamenilor trăiesc un stil de viață foarte tradițional cu facilități moderne, puține. Insula nu are hoteluri și nici mașini. Doar energia electrică este produsă de un generator, dar este rar utilizat din cauza costurilor. Cu toate acestea, veti putea vedea că unele dintre case au panouri solare.

 

Lacul Titicaca, o experienta de neratat

 

Dacă sunteți norocosi, puteti petrece timpul cu una din familiile de aici. Unele dintre ele cazeaza turistii peste noapte, dar acest lucru va trebui să fie aranjat printr-un ghid turistic. Ar trebui să le iei un cadou – de obicei, un produs alimentar, cum ar fi zahăr sau orez – și vei avea șansa de a încerca tinutele clasice si sa te bucuri de o seara de dans.

Insula Taquile este la 45 de kilometri de Puno și este o insulă lungă și îngustă. Puteți vedea ruinele incase de la cel mai înalt punct de pe insulă și acest loc care nu a fost răsfățat de caracteristici moderne. Din nou, nu există mașini și nici hoteluri. Cei mai multi dintre localnici vor purta costume tradiționale, și puteți cumpara o serie de obiecte de artizanat realizate aici de către localnici. Calitatea mărfurilor este considerată a fi printre cele mai bune din Peru.

 

Lacul Titicaca, o experienta de neratat

 

Isla del Sol poate fi găsita pe partea din Bolivia a lacului și este ușor accesibila de acolo. Insula este una dintre cele mai mari dar are un teren foarte dur. Dacă sunteți interesati de istorie, există de explorat aproape 200 de ruine diferite de pe insula. Cele mai multe dintre ele sunt datate din perioada Inca. Una dintre acestea este Stânca Sacră, unde incasii credeau că s-a nascut zeul-soare. Dacă vizitați satul Challapampa, puteți vedea unele dintre artefactele care au fost recuperate în timpul unui proiect de off-shore arheologic în cursul anilor 1980 și începutul anilor 1990.

Regiunea are atât de mult de oferit ca ar fi o rușine să o ratezi. Fiti pregatiti pentru o experiență de o viață pe care nu o veti uita niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *