Ce nu stiati despre detoxifiere

Detoxifierea, de obicei, se referă la   așa numita curățire a organismului. Există mai multe metode pentru aceasta procedura, inclusiv cele chimice, cu toate acestea, astăzi ne vom concentra pe sistemele de detoxifiere și vom vedea partea întunecată a acestei metode populare de dieta.

Planul de detoxifiere sanatoasa
Dietele de detoxifiere sunt atât de diferite, încât nu există nici una la fel. Cu toate acestea, există mai multe metode care vă vor ajuta să va curatati corpul. Cum sistemele de detoxifiere sunt de obicei foarte dure, nu este recomandat să le urmam pentru o perioadă lungă de timp.

Cel mai sever plan de dezintoxicare este, desigur, postul negru , atunci când consumă numai apă, și sucuri. Postul este considerat extrem de periculos în cazul în care dureaza mai mult, fiind definit in fuctie de cultură sau de persoană. Postul este, de asemenea, efectuat de către comunitățile religioase în scop de purificare a sufletului.

O altă metodă de detoxifiere este curatirea colonului. Aceasta poate fi realizată în diferite moduri, una dintre cele mai simple fiind utilizarea de laxative. Cu toate acestea, acest lucru poate fi, de asemenea, destul de periculos dacă este efectuat incorect. Fiți atente atunci când luati laxative, și este cel mai bine dacă vorbiti despre asta cu medicul dumneavoastră.

 

Ce nu stiati despre detoxifiere

 

Există, de asemenea, în comerț versiuni de planuri de detoxifiere, cum ar fi Master Cleanse. Această metodă a fost dezvoltata de Stanley Burroughs, în cartea sa “The Master Cleanse”. Sistemul presupune consumul de fructe și legume și anumite alte tehnici.

Cu toate acestea, în ciuda popularității lor în creștere, sistemele de detoxifiere nu au fost dovedite stiintific a fi eficiente. După cum s-a menționat de către Frank Sacks, un epidemiolog de la Scoala Harvard de Sanatate Publica:

“Nu există nici o bază în biologia umană care indică faptul că avem nevoie de repaus alimentar sau orice altă formulă de dezintoxicare pentru detoxifierea organismului, deoarece avem propriile noastre organe interne și sistemul imunitar, care au grijă de eliminarea toxinelor .”

Deci, având în vedere acest lucru, s-ar putea pune sub semnul întrebării dacă planurile de detoxifiere sunt necesare ! Mai mult decât atât, după cum arată datele, aceste metode de detoxifiere sunt doar soluții temporare pentru probleme permanente. Greutatea pe care am putea-o pierde s-ar putea întoarce cât mai curând dupa un plan de detoxifiere. Din cauza metabolismului lent, te întorci la greutatea pe care ai avut-o, si kilograme in plus. Deci, deși scurte perioade de detoxifiere ar putea fi benefice, planuri de detoxifiere lungi sunt destul de nocive. Așa că, atunci când alegeti o alimentatie sanatoasa- reconsiderati-va opțiunile sa vedeti, dacă aveți nevoie de acest tip de curățare.

Ce nu stiati despre detoxifiere

Iata mai jos cateva modalitati de detoxifiere cu ajutorul plantelor

Ceai verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai bune remedii naturale de detoxifiere datorită proprietăților sale antioxidante și un gust delicios. Ar trebui să faci un litru de ceai verde, sa astepti să se răcească și apoi sa-l bei. În afară de detoxifiere, proprietățile ceaiului verde ar putea stimula imunitatea și încetineste procesul de îmbătrânire.

Afine

Include aceste fructe de padure mici în planul de nutriție de zi cu zi și vor face minuni pentru corpul tau. Afinele sunt cea mai mare sursa de antioxidanti, si alunga toxinele din corpul omului.

Ceaiul de menta

2 cesti de ceai de menta zilnic vă poate scapa de toxine daunatoare, fiind o combinație perfectă de antioxidanti si una dintre cele mai bune remedii dezintoxicare. Mai mult decât atât, ceaiul de menta este liniștitor.

Cireșe

Gustul bun și totodată sănătoase este ceea ce caracterizează cu siguranta cireșele. O mână de cireșe proaspete în fiecare zi curata perfect corpul.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir are proprietăți utile. În afară de detoxifiere, ceaiul de ghimbir stimulează rata metabolismului, elimina durerea și are un efect calmant asupra altor probleme de sanatate.

Citrice

Citricele sunt opțiunea perfectă atunci când este vorba de detoxifiere. Începeti să beti suc de citrice amestecat cu un pahar de apă plată în fiecare zi. După un timp, veti simti cu siguranta diferenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *