Ce trebuie sa faci pentru sanatatea emotionala

Stii ca trebuie sa ai grijă de sănătatea ta fizică, dar ai făcut suficient pentru a menține un echilibru emotional sanatos? Iata sfaturi de la experți pentru reducerea stresului, gestionarea emoțiilor negative, și îmbunătățirea emotionala.

Fa-ti prieteni

“Dacă te uiți la toate teoriile de psihoterapie, oamenii care au o mulțime de sprijin social sunt mai fericiti”, spune Rebecca Curtis, dr., profesor de psihologie la Universitatea Adelphi din Garden City, NY, si director de cercetare la Institutul de Psihiatrie, Psihologie si psihanaliza, din New York City.

Opusul este adevărat, de asemenea. “Noi toți trebuie să impartasim gândurile cu alți oameni, iar oamenii mai ciudati stau singuri”, spune Curtis.

În cazul în care iti pierzi prietenii- de exemplu, dacă te-ai mutat într-un nou loc unde nu cunosti pe nimeni – încearca să ai un rol mai activ. Dar, în loc sa încerci să intri in vorba cu vecinii, , înscrie-te la cursuri care implică interacțiune socială.

“Este mai ușor sa întâlnesti oameni dacă există un fel de discuții structurate despre un anumit subiect”, spune Muriel James, doctor, psiholog .

 

Ce trebuie sa faci pentru sanatatea emotionala

Bucura-te de singuratate

Acest pas poate părea în contradicție cu primul, dar de fapt se completează. Uneori, izolarea poate fi destul de sănătoasa.

“Izolarea care vine atunci când oamenii au renunțat la alte persoane este o problemă”, spune Curtis.

Evitați această extremă, dar nu complet. Fa-ti timp pentru a “sta cu sentimentele tale”, spune Curtis, fără distragere.

Unii numesc aceasta meditație, dar nu trebuie să se facă în poziția lotus. De exemplu, dacă ați petrece o oră singuri în mașină în fiecare zi, opreste radioul, și asculta gândurile tale în loc.

Nu ai timp sa stai o oră singur? Încearca o meditatie de trei minute: închide ușa , opreste telefonul, apoi închide ochii. Respira adanc, concentrându-te pe inspirari si expirari. Dacă gândurile vin inapoi concentreaza-te la respirație. Atunci gândiți-vă la o imagine frumoasa, o floare, fața unui copil. Apoi, treptat, respira mai repede și deschide ochii.

Ce trebuie sa faci pentru sanatatea emotionala

 

 

Ramai in forma

Noi nu spunem, “Trebuie sa arati fabulos pentru sezonul de costume de baie.” Doar pune corpul în mișcare. Studiu dupa studiu a aratat ca exercitiile fizice ridica starea de spirit și, în general, îmbunătățește calitatea vieții.

Rupe orice cercuri vicioase care stau în calea lucrurilor pozitive, cum ar fi exercițiile. Băutură, țigări, supraalimentarea, junk food, sau toate acestea la un loc sunt un impediment pentru activitatea fizica.

Este important pentru sanatatea emotionala sa menținem sănătatea fizică prin toate căile prin care putem. Deci, dormi suficient, mananca mese regulate, echilibrate, și să fa-ti timp pentru relaxare.

 Găseste o pasiune
“Faceti  o listă de lucruri pe care doriți să le faceți înainte de a muri”, spune Christian. . În cazul în care prima lista este neinspirata, faceti alta. Păstrați lista și căutați teme recurente.

Identificarea unui interes și urmărirea lui se poate dezvolta într-o viață bogată și interesantă pe care niciodată nu ti-ai imaginat ca o vei avea. “Nu tot ceea ce ne ajută să ne atingem obiectivele este liniar”, spune Christian. Intreaba-te, “Ce gătesc pentru mine?” spune el.

Căutați critici constructive

“Deseori, oamenii isi fac lucruri la mizerie unii altora, dar ei chiar nu au idee ca ceea ce se întâmplă e greșit”, spune Rebecca Curtis. De exemplu, “Ei într-adevăr ar putea să nu fie conștienți de modul în care se comporta cu alti oameni.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *