Cum sa ingrijesti pielea delicata din jurul ochilor

Nu e un secret ca pielea din jurul ochilor este foarte delicata, sensibila si vulnerabila. Mai mult, are unele particularitati care o fac sa fie mai delicata decat alte zone ale pielii. De exemplu, nu exista muschi aproape deloc sub aceasta piele. De asemenea, exista foarte multe vase de sange care sunt foarte aproape de suprafata pielii. Si din pacate, toate aceste particularitati aduc consecinte negative, ca intinderi, din cauza ca pielea din aceasta zona tinde sa imbatraneasca mai repede si sa formeze riduri. Si venele situate in apropiere pot cauza formarea cearcanelor intunecate de sub ochi. Astfel ca pielea delicata din jurul ochilor necesita ingrijire speciala. Citeste randurile de mai jos, ca sa afli totul despre trucurile de ingrijire ale acestei zone delicate.
Cum sa ingrijesti pielea delicata din jurul ochilor

In primul rand, daca suferi de cearcane sub ochi, si cercuri intunecate cand te trezesti dimineata, ar fi folositor sa faci urmatoarele lucruri:

-aplica sub ochi un gel racoritor sau aplica o masca pentru ochi.
-de asemenea, diferite tipuri de comprese vor avea un efect pozitiv, una dintre acestea fiind cea cu musetel, care trebuie aplicata pe ochi dimineata

Dar daca totul se dovedeste a fi nefolositor, va trebui sa vezi un doctor, pentru ca cearcanele tale de sub ochi ar putea fi cauzate de o disfunctionalitate a rinichilor.
Astfel, pentru a preveni formarea ridurilor, ar trebui sa porti ochelari de soare si sa nu uiti de cremele hidratante, speciale pentru ochi, care trebuie alese in functie de grupul de varsta in care te afli.

Cum sa ingrijesti pielea delicata din jurul ochilor

Iata cateva lucruri pe care sa le iei in considerare

-nu aplica creme de frumusete bogate in ulei, pentru ca acestea deschid porii si cauzeaza iritatii
-nu aplica creme care sunt de fapt pentru ingrijirea fetei
-nu freca crema pe pielea din jurul ochilor, ci aplic-o cu delicatete
-indeparteaza machiajul inainte de culcare

Si in concluzie, mi-ar placea sa adaug ca cel mai bun remediu pentru ingrijirea pielii din jurul ochilor e un somn sanatos. Ai grija de tine corespunzator si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *