Tu cata apa bei?

Apa este compusul cel mai frecvent de pe pământ, fluidul de care toată viața depinde. Oamenii au nevoie să bea apă! O persoana in medie  poate rezista aproape două luni fără să mănânce, dar mai puțin de o săptămână fără apă. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi știu puține despre ea, să nu mai vorbim de cât de multă apă e necesara sa consumam.

Apa ajută la menținerea greutății corporale sănătoase, prin creșterea metabolismului și reglarea apetitului. Apa duce la creșterea nivelului de energie. Cea mai frecventa cauza de oboseala in timpul zilei este de fapt deshidratarea ușoară.

Consumul unei cantități adecvate de apă poate reduce riscul de anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon, cancerul de vezica urinara, si cancerul de san. Pentru majoritatea persoanelor care sufera de dureri, apă poate reduce in mod semnificativ durerile articulare și / sau de spate.

-Apa aduce o stare generala de sanatate mai buna prin eliminarea toxinelor și bacteriilor care pot cauza boli.

-Apa poate preveni și a atenua durerile de cap.

-Apa hidratează pielea și asigură formarea corespunzătoare celulara sub straturile de piele pentru a-i da un aspect sanatos, stralucitor.

-Apa ajuta în procesul de digestie si previne constipatia.

-Apa este modul principal de transport pentru toți nutrienții din organism si este esentiala pentru buna circulație.

 

Tu cata apa bei?
Având în vedere problema apei din punct de vedere al cererii și ofertei putem contribui la creșterea gradului de conștientizare  in achiziționarea, utilizarea și utilizarea abuzivă a acestei resurse vitale. În fiecare zi, un om pierde apă prin respirație, transpirație, urină și miscari ale intestinului. Pentru ca un corp uman să funcționeze corect, trebuie să aiba un consum suficient de apă și alimente care conțin apă.
Pierdem aproape un litru de apa pe zi prin respiratie, transpiratie si miscari intestinale. Alimentele de obicei, reprezinta 20 la suta din aportul de lichide total, asa ca daca vei consuma 2 litri de apă sau alte băuturi pe zi (un pic mai mult de 8 cesti) impreuna cu dieta ta normala, va înlocui lichidele pierdute.

O metodă populară de calcul la aportul necesar de apa pe zi este “regula 8 x 8″ – bea opt pahare de apa pe zi (aproximativ 1,9 litri). Regula ar putea fi, de asemenea declarata “bea opt pahare de lichid pe zi,” ca toate fluidele conteaza. Deși abordarea nu este susținută de dovezi științifice, multe persoane folosesc această regulă de bază, ca un ghid pentru cât de multă apă și alte fluide au băut.

 

Tu cata apa bei?

 

Există mai multe moduri diferite de a calcula nevoile umane pentru apă. Barbatii consuma aproximativ 3 litri (aproximativ 13 cesti) de bauturi totale pe zi, iar femeile consuma 2.2 litri (aproximativ 9 cesti) de bauturi totale pe zi.

În orice caz, ar trebui să beti lichid suficient, astfel încât să nu simțiti sete.
Cantitatea de apă poate varia. Oamenii au nevoie sa modifice aportul de lichide total, in functie de cat de activi sunt, climatul în care trăiesc, starea lor de sănătate, precum și în cazul în care sunteți gravidă sau alăptați.

Antrenamente
Dacă oamenii fac exercitii sau orice activitate care ii face sa transpire ei au nevoie de apa in plus pentru a compensa pierderea de lichide. Un plus de 400 – 600 mililitri (aproximativ 1.5 – 2.5 cesti) de apă trebuie să fie suficiente pentru sedinte scurte de exercitii, dar exercitiile intense care durează mai mult de o oră (de exemplu, un maraton) necesită aport mai mare de fluid.

Boala sau starea de sănătate
Semnele de boli, cum ar fi febra, varsaturi si diaree, pot face ca organismul uman să-și piardă fluidele suplimentare. În aceste cazuri, oamenii ar trebui să bea mai multa apa si poate chiar e nevoie de soluții de rehidratare orală, cu electroliți. Mai mult fluid este necesar, dacă un om are un infecții ale vezicii urinare sau pietre ale tractului urinar. Insuficiența cardiacă și unele tipuri de boli de rinichi, ficat si suprarenale pot afecta excreția de apă.

Sarcina sau alăptarea
Femeile care așteaptă un copil sau care alăptează au nevoie de lichide suplimentare pentru a rămâne hidratate. Cantitățile mari de lichid sunt utilizate mai ales atunci când e nevoie de îngrijire medicală.

Fiecare picătură contează
Având în vedere problemele de aprovizionare și cererea de apă din jur, este imperativ sa luam unele decizii conștiente în ceea ce privește conservarea acestei resurse indispensabile. În acest sens, este important să fim conștienți de unele realități de bază.

Apa este o resursă prețioasă în mediul nostru. Populația în creștere și secetele sunt în curs de desfășurare  seaca  resursele noastre de apă  degradand habitatele naturale. Nu avem de ales decât să acordam mai multă atenție la modul în care ne folosim de apă.

Trebuie să înțelegem cat de importanta este apa pentru supraviețuirea noastră și ce putem face pentru a ne asigura că avem o ofertă adecvată de apă curată pentru anii care vor veni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *