Ce trebuie sa sti despre dieta

In timpul adolescentei si a maturitatii timpurii, femeile trebuie sa consume alimente bogate in calciu pentru dezvoltarea masei osoase. Asta va reduce riscul dezvoltarii osteoporozei, o boala care duce la pierderea masei osoase care lasa oasele mult mai sensbeile la fracturi. De asemenea, femile au nevoie de fier in dieta, pentru ca pierd fier in timpul menstruatei. Dealtfel, e recomandat un aport adecvat de calorii pentru asigurarea energiei si nevoilr nutritionale a organismului, ca acesta sa functionezer corespunzator.  

Cantitatea de calorii de care are nevoie o persoana variaza si este bazata pe varsta, gen, si nivel de activitate. Ca recomandare generala, femeile intre 23 si 50 de ani au nevoied e 1700-2000 de calorii pe zi, pentru a-si mentine energia si greutatea corpului. Femeile in varsta necesita mai putine calorii pentru a mentine nivelul de energie. A consuma mai putin de 1500 de calorii pe zi chiar si in incercarea de apierde in greutate, pot sa duca la risc nutritional din rezulta malnutritia si degradarea sanatatii.  

Ce trebuie sa sti despre dieta
Ce inseamna o dieta sanatoasa?
O dieta echilibrata, include o varietate de alimente adecvate, care indeplinesc nevoile de vitamine, minerale si energie. O dieta sanatoasa ar trebui sa reduca la minim consumul de zahar si grasimi. Dietele care includ grasimi saturate cresc colesterolul rau din sange si maresc riscul de boli de inima. O dieta care include zaharuri nu are valoare nutritionala corespunzatoare .
Iata cateva sugestii pentru o dieta sanatoasa
-mananca variat
-mentine o greutate corporala sanatoasa
-alege produse integrale, legume si fructe
-alege o dieta fara grasimi, grasimi saturate si colesterol
-alege o dieta moderata in zaharuri
-alege o dieta moderata in sare si sodiu
-daca consumi alcool, fa-o cu moderatie
 Dar cum stii care dieta este cea mai sigura? Multe programe comerciale pot sa mearga daca te motiveaza sa scazi numarul de calorii pe care le consumi sau sa arzi surplusul. Un program responsabil si sigur de pierdere in greutate trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici.
-dieta trebuie sa includa tot necesarul zilnic de vitamine, minerale si proteine si sa fie slaba caloric, nu in nutrientii necesari
-programul trebuie sa mearga pe o pierdere usoara in greutate, doar daca medicul crede ca pentru binele sanatatii tale trebuie sa slabesti rapid.
-ar trebui sa vorbesti cu medicul inainte sa incepi un program de dieta. Acesta e in masura sa te sfatuiasca in legatura cu programul de slabire si la ce sa te astepti
-programul trebuie intretinut dupa ce ai pierdut kilogramele dorite
-de asemenea, sa incurajeze un stil de viata sanatos pentru a putea adopta obiceiuri sanatoase si activitati fizice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *