Semnificatiile Pastelui

Pastele este cea mai importantă zi din calendarul creștin, de comemorare a învierii lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu. Acesta este sărbătorit în funcție de modul în care calendarul lunar și calendarul gregorian corespunde reciproc în fiecare an. Data de Paști, precum și alte date importante legate de Paste, cum ar fi Miercurea Cenușii, Vinerea Mare și Duminica Floriilor se schimba în fiecare an.

Acesta de-a lungul anilor a evoluat într- o sarbatoare comerciala, plina de coșuri de Paște, iepurași de ciocolată și ouă în fiecare culoare a curcubeului. Și nu uitați ca Iepurașul de Paști, care, așa cum spune povestea,vine in casă în mijlocul nopții și lasă coșuri pline de dulciuri pentru copii, care le gasesc în dimineața de Paște. Deși acest lucru este tot o parte a celebrării comerciale, toate acestea au rădăcini în originea Paștelui.

 

 

Semnificatiile Pastelui

Originea Paștelui, de fapt își are rădăcinile în ritualuri păgâne care nu au nimic de a face cu creștinismul. Cuvântul Paște este considerat a fi derivat din termenul scandinav, “Ostra” și termenul teutonic, “Eastre”, care au fost numele unei zeite in mitologie care simboliza fertilitatea și primăvara. Zeita a fost sărbătorita în ziua echinocțiului de primăvară.

Multe dintre simbolurile pe care le folosim astazi in ritualurile noastre de Paști sunt înrădăcinate în aceste festivaluri de fertilitate. Ouăle colorate de Paște au originile lor ca simboluri de soare, în timp de primăvară, și sunt date de multe ori ca daruri sau utilizate in diverse concursuri de Paști. Iepurele de Paști este un simbol al fertilității, de asemenea, datând din ritualuri păgâne. Chiar și Învierea în sine are o asemănare cu povestea zeitei Persefona în legenda greaca, care timp de 6 luni statea cu mama ei Demetra in Olimp si alte 6 luni, in adancul pamantului alaturi de Hades, zeul mortilor., și a devenit o metaforă potrivită pentru venirea primaverii din întunericul iernii. Alte culturi au avut sărbători ale învierii primăvara din zilele mohorâte ale iernii.

Oferirea de ouă de ciocolată de Paști este o tradiție care datează din Germania și Franța, în secolul al 19-lea și apoi răspândita de acolo in toată Europa și în Statele Unite. Copiii iau coșuri și fac cuiburi în ele, astfel încât Iepurasul de Pasti ar putea lasa ouale in ele. Ciocolata a fost, de asemenea, sărbătorită de Paște, pentru că a fost un alt element popular care a fost sacrificat pentru Postul Mare.

 

Semnificatiile Pastelui

Mielul este o altă tradiție delicioasa, fiind de multe ori elementul central al mesei festive de familie. Acesta poate fi urmărit înapoi la Cina cea de Taină, unde Iisus cel mai probabil a mâncat mielul pentru masa sa finală.

Respectarea creștină a Paștelui coincide cu observația evreiasca a sarbatorii. Un alt nume pentru Paște este Pesach, care a evoluat la Paște, care este folosit de europeni. Paștele este o sărbătoare importantă pentru evrei și este sărbătorită pe o perioadă de opt zile. Se celebrează și libertatea pentru copiii lui Israel din robia Egiptului.

Mulți creștini timpurii a avut rădăcini evreiești, și au fost crescuți în tradiția ebraică a Paștelui. Ei au considerat Paștele ca o noua parte din Paștele evreiesc, Festivalul de celebrare a lui Mesia.

Paștele este la sfârșitul Postului Mare. Postul Mare este o perioadă patruzeci și șase de zile care începe in Miercurea Cenușii și se termină la Paște. Postul Mare în sine dureaza patruzeci de zile. Postul Mare este o perioadă în care creștinii ofera penitență si se pregătesc pentru ziua sfântă a Invierii.
Ultima săptămână a Postului Mare se numește Săptămâna Mare, și începe cu Duminica Floriilor. Duminica Floriilor este ziua în care Iisus se îndreptă spre Ierusalim, iar mulțimile care s-au adunat acolo pun palmele de-a lungul drumului Lui. Joia este o amintire a Cinei cea de Taină, care a avut loc în ajunul răstignirii lui Hristos. Vinerea a fost ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce. Ultima zi a Săptămânii Sfinte și ultima zi a Postului Mare este Duminica Paștelui, în ziua în care Iisus Hristos a înviat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *