Ce trebuie sa stii daca mergi prima data la spa

Unul din lucrurile mele preferate este sa ma relaxez la spa. Dar daca nu ai mai pus piciorul la un astfel de salon, poate fi putin intimidant. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le sti ca sa te poti bucura pe deplin de rasfat de la inceput pana la sfarsit.

Programeaza-te. Cauta site-uri spa si alege ce tratament vrei. Daca esti nesigura, suna si spune-i receptionerei ce cauti (un masaj de relaxare, unul de detensionare musculara, tratament facial pentru piele uscata etc) si intreab-o ce iti recomanda. Lasa receptionera sa stie ce gen de tehnician  preferi sau daca ai vreo problema medicala de piele. Cu cat oferi mai multe informatii cu atat iti vor putea oferi servicii mai bune.

Cand sosesti, asigura-te ca ajungi cu 10 minute pana la o ora mai devreme. Unele spa-uri au camere cu aburi, saune si tuburi fierbinti pe care sa le folosesti inainte de tratament, asa ca profita de asta , pentru ca e inclus in pret. Daca intarzii, vei fi stresata si sedinta iti poate fi redusa. Daca sti ca ajungi tarziu, mai bine suna pentru reprogramare.

 

Ce trebuie sa stii daca mergi prima data la spa

Ce sa porti. De obicei, nu exista un cod vestimentar, asa ca imbraca-te cu ceva confortabil. Poti purta flip-flops si o rochie usoara de bumbac. Lasa-ti acasa bijuteriile (trebuie sa iti scoti toate bijuteriile cand beneficiezi de masaj si nu vrei sa uiti ceva pretios la spa) si aminteste-ti sa iti inchizi telefonul.

A fi sau nu nud. Asta depinde de nivelul tau de confort. Daca beneficiezi de un tratament corporal  total, poti sa te dezbraci complet sau sa ramai in lenjerie. E ok in ambele feluri. Un maseur te va acoperi cu un prosop pe zonele unde nu lucreaza asa ca nu vor fi expuse. Terapeutul va iesi din camera ca sa te poti imbraca sau dezbraca.

Vorbeste. Daca te simti inconfortabil in orice fel, spune. Fii deschisa si onesta cu terapeutul si spune daca nu iti place ceva. Daca ti-e frig anunta. Nu-ti fie teama sa intrebi, da feedbackuri si cereri.

Ramai hidratata. Masajul, baile, detoxifierile iti pot deshidrata organismul, asa ca bea suficiente lichide  cu cateva zile inainte de tratament si un pahar cu apa dupa tratament.

Anularea unei programari. Inainte sa te programezi, verifica politica de anulare. Unele centre nu iti mai inapoiaza banii daca nu ai anulat intr-un anumit interval de timp. Suna devreme pentru reprogramare sau anulare, pentru evitarea penalizarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *