Semnele unei relatii puternice

Oamenii sunt creaturi sociale, in mod natural si isi doresc conexiuni cu persoane, inclusiv intimitate și dragoste. Fie că sunteți în căutarea sufletului pereche sau faceti eforturi pentru a va imbunatati relatia aveti nevoie să cunoasteti semnele distinctive ale unei relații puternice. Semnele unei relatii sanatoase includ principii de bază, cum ar fi comunicarea și aprecierea, precum și sfaturi pentru manipularea argumentelor și conflictelor.
Încrederea
Încrederea este un element esențial pentru toate relatiile. Fiecare partener trebuie să aibă încredere în celălalt. Tu nu ar trebui să te întrebi dacă iubitul tau spune adevarul.

Respectul
Relatiile puternice trebuie să includă respectul reciproc. Partenerul tau nu ar trebui să te umileasca, sa-si bata joc de tine sau sa faca remarci degradante despre tine. Când  te iubește și te apreciază pentru ceea ce ești, el isi va arăta respectul pentru tine.
Comunicarea
Comunicarea este fundamentul unei relații sănătoase. Universitatea din Texas, Austin  recomandă cuplurilor să aiba conversatii în mod regulat, astfel încât să poată face față oricăror probleme înainte ca acestea să explodeze sau să devină imposibil de gestionat.

 

Semnele unei relatii puternice

Flexibilitatea
Viața este în continuă schimbare, iar partenerii trebuie să fie flexibili pentru a se adapta la schimbările de la “locul de muncă, acasă și în viața de familie, precum și schimbări în dinamica și etapele relației.
Interese comune
Schimbul de interese permite cuplurilor sa se bucure de petrecerea timpului liber împreună. Multe cupluri iubesc sportul, filmele, animalele de companie, gătitul, moda, călătoriile, lectura sau arta. Având cel puțin o activitate pe care sa va faca placere sa o faceti impreuna va aduce mai aproape și oferă o modalitate de a va relaxa și reconectata.
Petreceti timpul separat
Așa cum petrecerea timpului împreună intareste relatia, timpul petrecut separat este important, de asemenea. Cuplurile trebuie să-si aminteasca că au avut vieti separate înainte de a fi impreuna. Ambii parteneri trebuie să aibă un timp regulat pe care sa-l petreaca singuri să se bucure de interesele individuale.
Prieteni și familie
Relatii sanatoase includ legături puternice cu prietenii și familia. Deși etapele de început ale relatiei pot fi intense și va face să vă doriți să nu vedeți pe nimeni, doar iubitul , este important să se mențină relațiile cu alte persoane dragi, cu vizite regulate, excursii și intalniri.

 

Semnele unei relatii puternice
Compromisul
Compromisul este necesar in orice relatie,  si la locul de muncă sau împreună cu soțul. Ambii parteneri trebuie să fie dispuși să facă concesii pentru a ajunge la binele comun. Cele mai bune relații includ o cantitate egală de sacrificiu din partea fiecărui partener, așa că nimeni nu se simte in avantaj sau ignorat.

Aprecierea
Este important ca fiecare persoană să se simtă apreciata într-o relație. Lauda-ti partenerul, ofera complimente și foloseste metode creative pentru a-ti arăta grija. Problemele pot apărea atunci când tu sau partenerul tau va simtiti neapreciati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *