Ce trebuie sa stim despre pesticide

Pesticidele sunt toxice, nu există nici o îndoială , dacă nu erau otravitoare, acestea nu ar face treaba de a ucide insecte și dăunători găsiti pe camp. În timp ce ele sunt un tip de otravă, acestea sunt in cea mai mare parte relativ inofensive pentru om. Sistemul imunitar uman este mult mai puternic decât cel al insectelor mici și dăunătorilor, precum și ceea ce ucide insectele are de obicei efect slab sau chiar deloc asupra oamenilor.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ignoram pesticidele, mai mult, ele sunt utilizate și ingerate, si ar putea prezenta un pericol la sistemul  imunitar și starea generala de sanatate. Unele ferme folosesc, pesticide foarte puternice, care prezinte riscuri pentru sănătate pentru oameni, și în timp ce multe pesticide au fost interzise sau sunt controlate strict, există încă un factor de risc.  Exista câteva tipuri diferite de pesticide și substanțe care sunt utilizate în ferme și care pot afecta alimentele.

 

Ce trebuie sa stim despre pesticide

 

Erbicidele sunt folosite pentru a ucide anumite plante, lăsând alte plante sa creasca, ele sunt folosite pentru a controla cresterea buruienilor în ferme, astfel încât cultura să crească sănătos și puternic. Erbicidele sunt oarecum toxice pentru om, dar de obicei, nu sunt dăunătoare.

Fungicidele ucid ciupercile si sporii de mucegai, ele protejează plantele care sunt cultivate în zone mlăștinoase, iar acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru a trata animalele de fermă, în scopul de a le proteja de infecții fungice. Cele mai multe fungicide găsite pe produsele alimentare nu sunt o amenințare pentru oameni, deoarece există adesea doar urme ramase in alimente.

 

Ce trebuie sa stim despre pesticide

 

Metalele grele, cum ar fi cadmiu, cobalt, nichel, cupru, fier și alte substanțe, se găsesc în cele mai multe pesticide. Ele sunt periculoase pentru oameni și sistemul lor imunitar și sunt legate de caderea parului, malformații congenitale, și chiar anumite tipuri de cancer. Un pericol de metale grele în pesticide este faptul că acestea se infiltreaza în sol și sunt prezente de mai mulți ani, fiind absorbite din nou și din nou, de către culturi
Insecticidele sunt de obicei una dintre cele mai periculoase tipuri de pesticide disponibile; acestea trebuie să fie suficient de puternice pentru a ucide insectele și dăunătorii, care fac ravagii în caz contrar pe cultură. În timp ce o urma de cantitate din aceste produse chimice este inofensiva pentru oameni, unele culturi au nevoie de mai multe cantitati decât altele, iar unele ferme le vor folosi la fel de mult cat este legal permis de lege.

DDT este cel mai periculos pesticid și a fost interzis de mai mulți ani. DDT este cunoscut ca provoaca malformații congenitale la copii si are, de asemenea, efecte grave asupra solului și a apelor subterane.

Posibilitatile de alimentatie cu fructe si legume proaspete sunt încă sănătoase și urmele de substanțe chimice nu sunt nici pe departe la fel de periculoase ca și excesul de grasime corporala de la consumul de alimente procesate și produse zaharoase; substantele nutritive primite de la fructe și legume depășesc cu mult riscul pesticidelor. Cu toate acestea, încă mai trebuie să recunoastem pericolele și să analizam alternativele pentru a ne mentine în condiții de siguranță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *