Remedii anticelulita

Daca ai  celulita nu inseamna ca esti supraponderala. Chiar persoanele slabe pot avea. Daca sunteti supraponderale, cu toate acestea, pierderea în greutate poate reduce celulita. Celulita este mult mai frecventa in randul femeilor decat la barbati. În cazul în care alte femei din familia ta au celulita, există o bună șansă sa ai si tu.

Alți factori care influențează cât de mult ai celulita și cât de vizibila este includ:

-dieta
– metabolismul lent
-lipsa de activitate fizică
-modificari hormonale
-deshidratare
-totalul de grasime
-grosimea și culoarea pielii
Celulita tinde să fie mai puțin vizibila pe pielea inchisa la culoare. Dacă ai pielea  luminoasa  cand te imbraci  într-un costum de baie sau pantaloni scurti, aplicarea unei creme  poate face umflaturile si adanciturile de pe coapse mai putin vizibile.

Tratamente anticelulitice

Există multe produse și tratamente care promit  scaparea de celulita de pe coapse si fese. Dar există puține dovezi care arată că multe dintre ele lucrează bine sau pentru mult timp. Aici este ceea ce trebuie să știi despre ce optiuni ai.

Creme anticelulitice. Aceste creme se spune ca  dizolva grasimile si netezesc pielea. Dar, cremele anticelulitice contin  aminofilina, un medicament bazat pe prescriptie medicala, aprobat pentru tratarea astmului. Nu există dovezi științifice că aceste creme sunt eficiente impotriva celulitei, iar pentru unele persoane, ele pot fi dăunătoare. Efectul lor aparent asupra celulitei se poate datora îngustarii vaselor de sânge și forțând apa din piele, si ar putea fi periculoase pentru persoanele cu probleme circulatorii. Aminofilina poate provoca, de asemenea, o reacție alergică la unele persoane.

Remedii anticelulita

Liposuctie. Aceasta este o procedura chirurgicala pentru a elimina depunerile de grasime din organism. Liposucția,  insa indeparteaza grasimea din adancime, nu celulita, care este chiar sub piele. Academia Americana de Dermatologie avertizează că liposuctia poate agrava de fapt, aspectul de celulita prin crearea de adancituri mai mari în piele.

Mezoterapia. Mezoterapia este o terapie dezvoltata inițial în Europa, pentru a calma durerea de afectiuni cutanate inflamatorii. Aceasta implică substanțe injectabile, cum ar fi vitamine, minerale, aminoacizi, enzime și în țesutul de sub piele. Mezoterapia poate diminua grăsimea și să aducă o ușoară îmbunătățire în aspectul de celulita. Dar ea poarta, de asemenea, riscuri, care includ infecții inflamatorii și contururi neregulate.Remedii anticelulita

Masaj și tratamente spa. Masajul și alte tratamente spa pot avea un efect temporar asupra aspectului de coaja de portocala al pielii. Dar  nu elimina celulita. Orice efect este de scurtă durată și, probabil, ca urmare a eliminării excesului de fluide.

Tratamentul cu laser. FDA a autorizat utilizarea unui dispozitiv care foloseste energie cu laser pentru tratarea celulitei. Potrivit producătorului, dispozitivul poate topi   grăsimea de sub piele, rupe benzile fibroase sub piele, și de a stimula productia de colagen.

Remedii anticelulita
Deși comentariile despre terapiile actuale sunt mixte, medicii sunt mereu în căutare de  noi tratamente pentru celulita. O procedura implica folosirea de diode cu infrarosu, emițătoare de lumină (LED-uri) de a emite anumite lungimi de unda cunoscute a perturba tesutul adipos, determinând-ul să se micșoreze. Această procedură este combinată cu role și elementele de aspirație pentru a atenua benzile fibroase ale tesutului conjunctiv care determina aparitia celulitei.

Deși astfel de proceduri pot avea o perspectiva de viitor, pentru moment, cea mai bună opțiune este   exercitiul, si, daca este necesar, pierderea in greutate. Experții sunt de acord că exercițiul de rutină cel mai eficient pentru celulita este unul care incorporeaza exercitii aerobice, împreună cu o dieta bogata in fructe, legume si fibre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *